Sony a decis să facă oficiale informațiile despre căștile WH-1000XM4, după ce mai multe imagini, informații și chiar clipuri video au fost „scăpate” pe internet. Așadar, după cum era de așteptat, designul acestora nu s-a schimbat față de versiunea anterioară, iar reprezentanții Sony vorbesc despre o rafinare a designului existent.

Printre lucrurile care s-au schimbat la aspect putem menționa faptul că cele două cupe sunt mai mari cu 10% și sunt mai moi decât în trecut. De asemenea, spațiul dintre cupă și banda de legătură este mai mic, iar cupa de plastic ar trebuie să fie mai subțire. Asta face ca XM4 să fie cu un gram mai ușor decât XM3, iar purtatul să fie mai confortabil.

Autonomia a rămas la fel ca în trecut, 30 de ore de ascultare cu o singură încărcare. Căștile au funcție de quick charge și în 10 minute de încărcare pot funcționa timp de 5 ore.

În schimb s-au adus mai multe îmbunătățiri la nivelul reducerii zgomotului de fundal, iar XM4 sunt cu 15% mai eficiente în eliminarea zgomotului pe frecvențe joase (motor de avion) față de XM3 și cu 20% mai eficiente în eliminarea zgomotului pe frecvențe medii și înalte (metrou, zgomotele din birouri, cafenele etc).

În ceea ce sunetului, noile căști au aceleași difuzoare de 40mm ca în trecut, însă XM4 folosesc tehnologia de upscaling DSEE Extreme, ceea ce face ca melodiile ce sunt redate la o calitatea mai joasă să se audă mai bine în căștile Sony. Compania se folosește de AI pentru a crește calitatea sunetului, similiar cu ceea ce se întâmplă la televizoare cu upscaling-ul de imagine (de la full HD la 4K, de exemplu).

Cele trei mari funcții pe care noile căști Sony le au, dar nu și modelul anterior sunt:

  • Wearing detection - căștile detectează atunci când utilizatorul le dă jos și pune pe pauză automat orice era redat (muzică, YouTube, Spotify, Netflix etc). Asta este posibil datorită încorporării unui sensor de proximitate și două accelerometre.
  • Speak to chat - WH-1000XM4 va detecta atunci când purtătorul vorbește și trece pe modul ambiental și oprește muzica pentru ca utilizatorul să poată avea o conversație fără să fie nevoit să dea căștile jos.
  • Conexiune cu două dispozitive - cu noile căști te vei putea conecta la două dispozitive și vei pute trece ușor între ele. Astfel, dacă te uiți la TV la un film și primești un apel pe telefon, căștile vor comuta automat de pe televizor pe telefon.

Noua versiune a căștilor pare să fie una imbunătățită și care să aducă același sunet de calitate, dar cu un confort sporit și cu funcții noi și utile ca wearing detection sau conexiune multiplă în același timp.

Sony WH-1000XM4 vor fi disponibile la vânzare în luna august cu un preț recomandat de 380 de euro.