Platforma va fi disponibilă în Japonia, Statele Unite și Europa începând de la finalul anului 2021 și în acest moment, Sony recrutează parteneri din domeniul corporate, invitând companiile interesate să se implice în dezvoltarea și implementarea tehnologiilor realizate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Sony a lansat de curând senzorul IMX500, primul senzor de imagine din lume care integrează o funcționalitate de procesare AI, ce poate capta multe metadate și astlfe ar putea fi folosit pentru a indica locuri de parcare goale, pietoni pe trecerea de pietoni și așa mai departe.

Alături de senzorul IMX500, AITRIOS oferă partenerilor o varietate de caracteristici care îi ajută să creeze soluții. Partenerii platformei pot include dezvoltatori care construiesc AI ce rulează pe camere, dezvoltatori care construiesc aplicații pentru scenarii de detecșie bazate pe AI, producători de camere / integratori de module care produc camere AI și integratori de sisteme care construiesc sisteme ce integrează aceste camere AI și aplicații de detectare.

Cum poate fi folosită o astfel de platformă de companii?

De exemplu, o companie de SUA s-a folosit de platforma Aitrios, senzorii IMX500 și Microsoft Azure Cognitive Services pentru a dezvolta o soluție AI care să detecteze numărul de persoane în sălile de conferințe din clădire și astfel să ajusteze nivelul de căldură, răcire și ventilație din fiecare. Asta duce la o reducere a costurile deoarece aceste sisteme nu mai funcționează constant, indiferent dacă cineva este sau nu acolo.