Noua cameră a Sony are un senzor full frame Exmor CMOS de 12.1 MP. De ce doar 12 MP? Reprezentanții Sony spun că pentru o cameră dedicată filmărilor este mai importantă mărimea pixelilor decât numărul acestora.
Acest senzor este unul cu iluminare din spate și oferă o imagine mai bună decât un senzor cu un număr de megapixeli mai mare. Cu Alpha 7S III au reușit să crească citirea senzorului pentru a dat posibilitatea de a filma la un număr de cadre ridicat. Astfel, camera Sony poate filma 4K la 120 de cadre pe secundă și Full HD la 240 de cadre pe secundă. Aici nu avem filmare 8K, cum are Canon pe EOS R5, însă cei de la Sony spun că ei s-au concentrat să creeze o cameră care să filmeze foarte bine în 4K.
De asemenea, Sony spune că a reușit să crească dynamic range-ul până la 15 de stopuri (S-Log3), asta înseamnă o calitate mai bună a culorilor. În plus, rolling shutterul a fost îmbunătățit și A7SIII nu va mai avea efectul acela de jeleu când miști camera repede dintr-o parte în alta. ISO-ul este cuprins între 40 și 409,600, ceea ce îți dă posibilitatea să filmezi și noaptea la o calitate bună, fără mult zgomot în imagine.
Toate acestea sunt făcute posibile de noul procesor de imagine numit Bionz XR, care ar fi de opt ori mai eficient decât Bionz X, procesorul regăsit în Alpha 7S II.
Sony introduce și posibilitatea de a filma 4K în 10 biți 4:2:2 pentru o adâncime a culorilor mai bună. Ca și pe modelul anterior, rămâne un crop de 1.1x pe filmare 4K. Camera va putea filma 4K HDR la 60 FPS și o calitate de 10 bit pe profilul HLG, dar și la o calitate 16 bit RAW via HDMI 2.1, o premieră pentru gama Alpha, printr-un parteneriat cu ATOMOS. Înregistrarea audio se face pe 4 canale la o calitate de 24bit.
Potrivit testelor Sony, A7SIII va putea filma 4K la 120 fps timp de 30 de minute și 60 de minute la 4K și 60 de fps.
Detectarea ochilori în timpul filmării a fost îmbunătățită cu 30% față de versiunea anterioară. A7SIII are 759 de puncte de detecție (phase) ce acoperă 92% din senzor și 425 de puncte de detecție bazate pe contrast, ceea ce înseamnă că ar trebui să ai subiectul tot timpul în focus.
Pentru ca imaginea să arate bine, Sony implementează un sistem de stabilizare pe cinci axe eficient până la cinci stopuri, iar dacă asta nu este de ajuns, Sony a implementat și o stabilizare digitală. Disiparea căldurii de cinci ori mai eficientă decât modelele curente. Camera se anunță a fi una bună și pentru fotografi datorită sensibilității ISO ridicate, dar și datorită faptului că poate trage 10 cadre pe secundă cu AF/AE până la 1000 de cadre RAW. Deci ar putea fi folosită și pentru sport. Camera va putea face focus până la o sensizitivate de -EV6, adică va putea fi folosită și în scene întunecate pe modul autofocus.
Camera va funcționa cu baterii de tip Z Battery și o încărcare asigură 95 de minute de filmare sau 600 de fotografii, 60% mai mare decât A7SII. Încărcarea se face prin USB-C.
Ecranul este sensibil și este unul rabatabil, meniul a fost refăcut pentru a fi mai intuitiv, și are două sloturi pentru carduri. Camera este compatibilă și cu un nou tip de card numit CFexpress Type A ce are o viteză de scriere de 700 MB/s și de citire de 800MB/s.
La nivel de utilizabilitate, a fost îmbunătățită rezistența la praf și umiditate, aparatul este mai egonomic cu butoane mai mari și cu un grip mai mare.
Toată această tehnologie în acest corp mic nu se vinde ieftin și A7SIII costă 4200 de euro și va fi disponibilă începând cu luna septembrie.