Xperia 5 II seamnănă cu Xperia 1 II, al cărui review îl poți citi aici, însă acesta este mai mic și mai compact. Ecranul OLED este de 6,1 inci are o rezoluție FHD+ (față de 4K de pe 1 II), dar cu o rată de refresh mare de 120 Hz.

Cu toate acestea, păstrează performanțe de top asigurate de procesorul Snapdragon 865, conectivitate 5G și o baterie bună de 4000 mAh. Probabil va fi disponibil cu mai multe variante de memorie RAM/stocare.

Mai avem difuzoare stereo, mufă de căști și același sistem foto de pe Xperia 1 II format din trei camere: wide, ultrawide și telefoto.

Sony susține că acesta este primul telefon care va putea filma slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă. De asemenea, promite un autofocus foarte rapid cu real-time EYE AF și posibilitatea de a fotografia în rafală de până la 20 de cadre pe secundă.

Pentru gaming, pe lângă rata de refresh de 120 Hz, telefonul are o rată de scanare la atingere de 240 Hz pentru o acțiune mai lină. În plus, vine cu câteva funcții interesante pentru gaming precum posibilitatea de a bloca rata de refresh, motion blur și viteza la atingere. De asemenea, poti indica telefonului să ia curent direct din încărcător, fără ca aceasta să încarce bateria, ceea ce reduce cu mult căldura din interiorul dispozitivului.

Telefonul va fi disponibil începând din această toamnă, însă Sony nu a anunțat încă un preț oficial pentru România.