ASUS ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro sunt construite pe baza celor mai noi platforme mobile de la Qualcomm. ZenFone 7 Pro integrează platforma mobilă Qualcomm Snapdragon 865 Plus, care oferă conectivitatea 5G multi-gigabit, performanță WiFi 6 avansată și jocuri cu grafică ultra-realistă. ZenFone 7 Pro dispune de 8 GB memorie RAM LPDDR5 și 256 GB ROM UFS 3.1 pentru stocare și viteze rapide de acces. ZenFone 7 are la bază platforma mobilă Snapdragon 865 5G, cu până la 8 GB memorie RAM LPDDR5 și 128 GB ROM UFS 3.1.

Ambele telefoane sunt alimentate de o baterie 5000 mAh ce oferă până la două zile de autonomie și suportă Quick Charge pentru încărcarea rapidă. Bateria este atent monitorizată pentru a preveni încărcarea excesivă și pentru a-i mări durata de viață.

Ecranul AMOLED NanoEdge are diagonala de 6,67 inchi, rată de refresh de 90 Hz și un timp de răspuns de 1 ms. Panoul oferă o acuratețe a culorilor Delta-E < 1, o gamă de culori de nivel cinema cu acoperire de 110% DCI-P3 și suport HDR10+.

Flip Camera îmbunătățită

Seriile de telefoane ZenFone 7 sunt deosebite prin prezența modulului motorizat Flip Camera. Acesta conține un număr de trei camere foto, ce pot fi folosite atât pentru auto-portretet (selfie), cât și pentru fotografiile de zi cu zi. Camera principală de înaltă rezoluție integrează un modul foto Sony IMX686 de 64 megapixeli, cu unghi larg.

O a doua cameră secundară cu senzor Sony IMX363, cu unghi ultra-larg, se ocupă de fotografiile de grup, unde încadrarea subiecților este mai dificilă. Totodată această cameră suportă fotografierea macro de până la 4 cm, pentru cadre apropiate incredibil de detaliate. A treia cameră are obiectiv tele, care oferă zoom optic 3X și până la 12X zoom total cu stabilizare optică a imaginii și o tranziție insesizabilă între camere, în timpul înregistrării.

Camera cu unghi larg beneficiază de înregistrare video 8K 30 fps cu stabilizare electronică a imaginii, iar camera cu unghi ultra-larg oferă înregistrare 4K 60 fps. Toate aceste posibilități deosebite, oferite de telefoanele ZenFone 7, sunt disponibile și pentru fotografiile de tip selfie, modulul foto rotindu-se la 180 de grade cu ajutorul unui motor atent monitorizat.

Noile telefoane ASUS ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro sunt disponibile în magazinele specializate din România. Prețurile de lansare sunt de aproximativ 3499 lei, respectiv 3899 lei.