Proiectată de la zero special pentru vlogging și gândită pentru nevoile acestora, noua cameră combină tehnologia imagistică avansată de la Sony cu posibilități extinse de utilizare și cu un set de funcționalități personalizate, optimizat pentru creatorii de conținut video.

Camera ZV-E10 dispune de un sensor Exmor APS-C CMOS de 24.2 megapixeli (aprox. efectivi) și de un procesor BIONZ X, oferind astfel imagini de înaltă calitate cu o sensibilitate ridicată, texturi detaliate și un efect bokeh frumos, natural. În plus, ZV-E10 include și caracteristicile dedicate vlogging-ului foarte apreciate la populara cameră digitală ZV-1, inclusiv „Background Defocus” care poate comuta fluid între fundalul estompat (bokeh) și un background clar, precum și modul „Product Showcase” (prezentare produs), care permite camerei să schimbe automat focalizarea de pe fața subiectului pe un obiect care trebuie evidențiat la un moment dat, prin plasarea în fața obiectivului.

ZV-E10 are un design gândit în principal pentru video, fiind o cameră ușoară, de aproximativ 343 de grame și integrează popularul ecran LCD rabatabil în lateral, care le permite creatorilor de conținut să conecteze microfoane externe în partea de sus a camerei.

Noua cameră include, de asemenea, funcționalități video avansate, precum înregistrarea video 4K (QFHD: 3840 x 2160) și Slow Motion cu o calitate ridicată a imaginii (FHD 120p). Este disponibilă și stabilizarea electronică a imaginii prin intermediul Active Mode, care oferă înregistrare video stabilă chiar și în timpul mersului, atunci când filmarea se realizează direct din mână. În plus, tehnologia avansată AF (autofocalizare) a camerei ZV-E10 oferă autofocalizare rapidă și precisă, cu performanțe excelente de urmărire a subiectului, precum și sunet de înaltă calitate pentru înregistrarea sonoră foarte clară.

Spre deosebire de Sony ZV-1 (review aici), camera ZV-E10 le permite utilizatorilor să beneficieze de mai multe posibilități de exprimare creativă, datorită posibilității utilizării unor obiective compatibile din seria celor cu montură E de la Sony le permite astfel să-și aleagă obiectivul perfect pentru viziunea lor creativă unică.

ZV-E10 oferă Fast Hybrid AF și Real-time Eye AF (AF pe ochi în timp real) pentru video, cu Real-time Tracking (urmărire în timp real), care permite camerei să păstreze în cadru chipul și ochii subiectului, pentru autofocalizare rapidă și precisă, chiar și în cazul filmărilor în mișcare sau în condiții de mediu nefavorabile. De asemenea, utilizatorii pot personaliza setările de autofocalizare ale camerei, cum ar fi viteza de tranziție AF (tranziția AF de la un subiect la altul) și sensibilitatea de comutare a subiectului pe care autofocalizează, pentru a alege felul în care camera trece de la un punct de focalizare la altul, în funcție de preferințele lor creative.

La fotografierea în diferite setări cu schimbări dramatice de lumină, utilizatorii pot fi siguri că ZV-10E va corecta automat expunerea, utilizând un algoritm original Face Priority AE (autoexpunere) capabil de tranziții AE rapide, în așa fel încât chipul subiectului să nu fie nici subexpus, nici supraexpus. Acest lucru permite camerei să detecteze fața acestuia și să regleze expunerea pentru a se asigura că trăsăturile sunt reproduse la luminozitate optimă, chiar și atunci când sunt realizate filmări cu modificări majore ale iluminării în modul Selfie, și chiar dacă fața subiectului se îndepărtează de cameră pentru câteva momente. În plus, ZV-E10 dispune de aceeași știință avansată a culorilor implementată odată cu popularul model ZV-1, și optimizează tonurile pielii indiferent de subiect, atât în modul de captare a imaginilor statice, cât și în modul de înregistrare video.

Funcționalități video :

  • Înregistrare video internă 4K, prin citirea completă a pixelilor fără pixel binning
  • Codec XAVC S™ de înaltă frecvență la 100Mbps la înregistrarea 4K
  • Slow & Quick Motion (Filmare încetinită/accelerată)
  • Înregistrare full HD High-speed la 120 fps
  • Fotografiere cu temporizator de interval pentru clipuri video time-lapse uimitoare
  • Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3 / S-Log3

Camera ZV-E10 dispune de baterie cu o autonomie mare, suficientă pentru a capta până la 125 de minute sau 440 de imagini cu o încărcare completă, astfel încât utilizatorii să poată înregistra perioade lungi de timp, fără griji. La fotografierea în interior, sursele de curent alternativ precum AC-PW20AM (opțional) pot furniza energie, astfel încât utilizatorii să poată continua să înregistreze fără să se îngrijoreze în ceea ce privește consumul bateriei. Alimentarea poate fi realizată și printr-un conector de tip USB-C®, permițând bateriilor externe să alimenteze camera pentru o durată de folosire mai mare atunci când utilizatorii filmează în continuă mișcare. Pentru a economisi bateria camerei, ajunge sa închideți LCD-ul rabatabil al ZV-E10 pentru a pune camera în modul de economisire a energiei sau să îl deschideți pentru a o porni instantaneu.

Camera ZV-E10 poate fi utilizată, de asemenea, ca o cameră web de înaltă calitate sau drept cameră dedicată pentru streaming live, prin simpla conectare la un PC sau la un smartphone, pentru mobilitate crescută fără software suplimentar. Funcționalitatea le permite utilizatorilor să profite la maximum de calitatea extraordinară a imaginii și de sunetul clar oferite de camera ZV-E10, dar și de funcțiile Face Priority AE și Soft Skin Effect în timp ce fac livestreaming sau în timpul apelurilor video.

Preț Sony ZV-E10

Noua cameră ZV-E10 va fi disponibilă în a doua parte a lunii august la dealerii autorizați Sony, la un preț aproximativ de 3.699 de lei.

Un nou kit alcătuit din camera ZV-E10 și obiectivul cu zoom E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS va fi, de asemenea, disponibil în a doua parte a lunii august 2021, la un preț aproximativ de 4.199 de lei, la dealerii autorizați Sony din Europa.