SRS-NB10 dispune de un difuzor full-range orientat către partea de sus, astfel încât sunetul să fie optimizat doar pentru experiența utilizatorului. Radiatoarele pasive încorporate în partea din spate a boxei amplifică bass-ul pentru a asigura un sunet echilibrat. Sony susține că utilizatorii vor auzi clar fiecare cuvânt chiar și la un volum scăzut, cu alte persoane din cameră.

De asemenea, SRS-NB10 ar trebui să ofere o calitate audio de top și vocea interlocutorului va fi întotdeauna auzită foarte clar, datorită tehnologiei Precise Voice Pickup. Cele două microfoane direcționale de înaltă calitate (cu tehnologia beam-forming), împreună cu procesarea avansată a semnalului audio, minimizează feedback-ul și ecoul, oferind în același timp o calitate deosebit de clară a vocii persoanei - sau chiar a mai multor oameni - în timpul apelului.

De asemenea, utilizatorii pot controla cu ușurință microfonul în timpul conferințelor audio, printr-un simplu click pe butonul MIC Mute. De asemenea, aceștia pot ajusta rapid volumul prin simpla atingere a butoanelor de pe partea laterală a boxei SRS-NB10 pentru un nivel audio confortabil. Mai departe, pot reda și întrerupe sunetul atunci când ascultă muzică, atingând butonul aflat pe boxa cu fixare după gât.

Boxa are o durată de viață a bateriei de până la 20 de ore. În plus, o încărcare rapidă de numai 10 minute oferă până la o oră de autonomie a bateriei pentru încă un apel sau pentru și mai multă muzică. SRS-NB10 este combatibilă, de asemenea, cu un cablu USB Type-C .

SRS-NB10 dispune de funcția Multipoint Connection, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot conecta două dispozitive în același timp, cum ar fi laptop-ul și smartphone-ul. Dacă un apel în interes de serviciu este inițiat pe laptop în timp ce utilizatorii ascultă muzică pe smartphone, aceștia pot prelua apelul cu un singur click pe butonul Play/Call din partea stângă a benzii de susținere. Odată ce apelul este finalizat, muzica este din nou redată, utilizatorii nefiind nevoiți să se reconecteze.

Design-ul IPX4 rezistent la stropi de apă deci teoretic ai putea să o iei și la duș cu tine. Dacă ai dori asta.

SRS-NB10 este disponibilă într-o gamă de nuanțe de gri sau alb începând cu luna septembrie a acestui an și va avea un preț de aproximativ de 737 lei.