Au fost aprobate atât solicitarea de înregistrare Sparking Capital în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative A.F.I.A și înscrierea în registrul public al A.S.F, cât și autorizarea în calitate de fond de investiții alternative F.I.A.

“Suntem bucuroși că am reușit să finalizăm procesul de autorizare A.S.F. Ne-am propus să continuăm planurile de investiții pe plan local și să contribuim în mod constant la dezvoltarea ecosistemului local de startup-uri. Până la jumătatea anului 2023 avem ca obiectiv major 4-5 investiții noi și o proiecție de buget de peste 3,5 milioane de euro.”, spune Vlad Panait, Managing Partner și Fondator al Sparking Capital.

Investiții directe de 3 milioane de euro în startup-uri locale

De la înființare până în prezent, compania a investit în startup-uri locale de tehnologie aproximativ 3 milioane de euro, la care se adaugă 6 milioane de euro investite de co-investitori.

Cristian Negruțiu, Founding Partner Sparking Capital - “Autorizarea primită din partea A.S.F România reprezintă un pas înainte pentru compania noastră și o dovadă în plus că dorim să contribuim la dezvoltarea mediului antreprenorial românesc într-un mod cât mai sustenabil. Sperăm într-o simplificare a procesului de autorizare și a legislației, în așa fel încât tot mai multe fonduri cu capital de risc să aleagă înregistrarea în România. Nu în ultimul rând, dorim să mulțumim echipei A.S.F. pentru deschidere și înțelegere, precum și partenerilor noștri de la Boanță, Gîdei și Asociații pentru suportul juridic acordat în procesul de autorizare.“

Misiunea Sparking Capital este aceea de a contribui la dezvoltarea ecosistemului antreprenorial local prin investiții constante, transfer de know-how și abilități, coaching și mentoring pentru echipele de fondatori, direct sau prin intermediul partenerilor, în așa fel încât să își atingă potențialul. Totodată, compania își propune ca obiectiv să ofere investitorilor câștiguri brute superioare altor clase de active.

“Ne dorim să investim în echipe de antreprenori care au dezvoltat produse cu adevărat inovatoare și să sprijinim activ expansiunea internațională a produselor software dezvoltate în România. Majoritatea companiilor în care am investit până acum oferă soluții software unor clienți din Europa, America, Asia, Africa chiar și Australia, iar investițiile de care au beneficiat au contribuit la dezvoltarea lor accelerată și la crearea a peste 130 de locuri de muncă.”, spune Vlad Sarca, Partener Sparking Capital.

Din portofoliul Sparking Capital fac parte în prezent 12 startup-uri locale, care provin din verticalele travel-tech, consumer-tech, marketing-tech, fin-tech, prop-tech, automatizari inteligente, fitness-tech, tehnologie IA de recunoaștere a vorbirii, economie circulară. Printre acestea se regăsesc Questo, Evertoys, ProductLead, Symphopay, Bright Spaces, EcoTree, Instant Spaces, Bankata, Vatis Tech, Sypher, KFactory și Hyperhuman.