Banii au fost oferiți de HB Reavis (HBR), un dezvoltator imobiliar european, și vor fi folosiți pentru deschiderea de noi spații de coworking pentru fondatorii de startup-uri, scrie VentureBeat. Aceștia au acces la birouri, săli de întâlniri, laboratoare, spațiile CIC fiind mai mult niște centre de colaborare, startup-iștii având acces și la fonduri de capital de risc (VC).

În acest moment, HBR lucrează la un proiect office lângă gara centrală din Varșovia, iar Cambridge Innovation Center va avea acolo un campus de aproape 14.500 de metri pătrați. În 2020, anul în care va fi finalizată construcția, clădirea Varso, așa cum este denumită ea, va deveni cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană.

CIC va avea în campusul din Varso o serie de hub-uri pentru sectoare precum biotech, energie sau digital.

Pe lista următoarelor deschideri CIC se află Philadelphia (campusul va fi deschis până la finalul acestui an), St. Louis ( se va mai deschide un nou campus cu o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați), Cambridge (o extensie a campusului cu peste 8.000 de metri pătrați), Providence. De asemenea, fondatorii CIC iau în calcul extinderea spațiilor de coworking și la Dublin, Tokyo și în alte 50 de orașe din întreaga lume.

În prezent, Cambridge Innovation Center are spații de coworking în Boston, Miami, St. Louis, Cambridge, dar și în Rotterdam (acesta a fost deschis în 2015, fiind primul sub acest brand la nivel european). Compania a fost fondată în 1999, în Cambridge (Massachusetts), funcționând inițial ca și accelerator de startup-uri. În 2001, CIC și-a schimbat focusul spre zona spațiilor de coworking pentru startup-uri tech.