Conform „Business Insider”, CEO-ul schimbului valutar de monede digitale Kraken, Jesse Powell, a spus că bitcoin ar putea ajunge la o valoare mult mai mare decât cea de acum. El spune că „bitcoin va deveni moneda lumii, pentru că trebuie să te gândești că va crește spre infintate”.
„Cred că cei care cred cu adevărat știu că va crește spre Lună, spre Marte și eventual va deveni moneda lumii”, spune Powell.
Acesta consideră că în curând bitcoin-ul va depăși valoarea aurului, iar în 10 ani un singur bitcoin va costa un milion de dolari”, a spus reprezentantul Kraken. De altfel, specialiștii în monede virtuale îi sfătuiesc pe cei care investesc să înceapă să nu mai gândească în „bitcoin”, ci în „satoshi”, adică o subdiviziune a bitcoinului, pentru că acesta va deveni mult prea valoros pentru a fi raportat doar la sine însuși.
Bitcoin a ajuns la o valoare de 50.000 de dolari, dar are o creștere de 70% de la an la an. Chiar dacă volatilitatea este încă destul de mare dacă te uiți la monede digitale de pe o săptămână pe alta, specialiștii spun că cel mai bine e să privești monedele digitale din prisma evoluției pe termen lung și să nu le vinzi prea devreme.