Astfel, HORA propune ca activitatea să se reia fără restricții în restaurante și spații de evenimente private și culturale cu 3 condiții:

1. Prezentarea unui certificat de vaccinare

2. Testare PCR sau test rapid cu 48 de ore înainte de a participa la un eveniment sau la o masă a la carte

3. Testarea rapidă la intrarea în incinte

Astfel, HORA spune că susține o revenire cu precauție, iar siguranța comunității ar fi primordială. Reprezentanții HORA spun că au deschiderea de a colabora și de a susține programul de măsuri de siguranță pentru care se bazează pe sprijinul autorităților.

Conform datelor industriei, peste 40.000 de companii din industrie au nevoie de sprijin urgent pentru a putea supraviețui și pentru a putea derula un plan de recuperare.

De asemenea, în industrie sunt 400.000 de angajați reprezentând 10% din numărul total al angajaților din sectorul privat. Sunt 190.000 de angajați direct și 210.000 de angajați ai furnizorilor de produse și materii prime.

Industria a avut o cifră de afaceri cu 70% mai mică decât în 2019 și a fost suspendată activitatea pentru peste 50% din operatori. În acest context, HORA cere scoaterea industriei de la incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, pentru că, spun aceștia, nu există studii care să demonstreze legătura directă dintre HoReCa și creșterea cazurilor.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 4.271 de cazuri noi de coronavirus din 35.949 de teste, o incidență de 11,8%. Numărul persoanelor internate la ATI a crescut la 1.070.