O bună perioadă de timp, hard-disk-urile portabile au reprezentat alternativa mai încăpătoare și, în multe cazuri, cu performanțe superioare. Ele au însă, printre altele, dezavantajul sensibilității la șocuri, ceea ce contravine conceptelor de portabilitate și mobilitate. Toate aceste neajunsuri sunt eliminate de SSD-urile portabile SanDisk Extreme, care oferă pe de o parte rezerve serioase de performanță pentru orice scenariu de utilizare și, pe de altă parte, o rezistență superioară la șocuri și alte condiții improprii de depozitare, manevrare și utilizare.

Disponibile în variante de 250GB, 500GB, 1TB și 2TB, SSD-urile SanDisk Extreme folosesc chip-uri de memorie flash de calitate superioară și cu performanțe foarte bune, alături de o interfață USB 3.1 Gen 2, astfel că asigură viteze de lucru suficient de mari pentru orice tip de utilizator.

Cu viteze la citirea datelor de până la 550MB/s, noile SSD-uri portabile SanDisk Extreme nu numai că permit descărcarea deosebit de rapidă a fișierelor stocate, dar permit inclusiv prelucrarea directă a acestora, fără a le mai descărca pe PC.

Pe lângă performanțele de top, SSD-urile SanDisk Extreme Portabile se remarcă și printr-o excelentă rezistență la șocuri, apă și prag. Prevăzute cu o carcasă robustă, în format compact, ele rezistă la forțe de până la 1500G și la vibrații de 5 gRMS, în intervalul 10-2000 HZ. Totodată, certificarea IP55 le face imune la jeturi de apă de până la 30kPa, pe perioade de până la 3 minute, conferindu-le simultan și rezistență la praf. Temperaturile de operare sunt cuprinse între 00 – +450C, iar cele de depozitare între -200 – +700C.