În următorii 2 ani, 42% dintre proprietarii de case au în plan renovarea gardului proprietății, potrivit unui sondaj online* comandat de STAR STONE, cel mai mare producător român de pavaje premium destinate sectorului rezidențial.

În acest context, compania lansează bolțarii Traverstone Block, un produs care scurtează cu până la 90% timpul necesar construirii unui gard.

„Bolțarii Traverstone Block reprezintă rezultatul a 2 ani de cercetări ai unei echipe multinaționale și a unei investiții în dezvoltare de 250.000 de euro. Am reușit să punem pe piață un produs unic, inovator, cu caracteristici care nu se regăsesc la niciun alt produs din această industrie, care oferă utilizatorilor beneficii mult mai mari comparativ cu produsele clasice pentru realizarea gardurilor, la un preț competitiv. Vorbim de durabilitate, aspect mult mai plăcut, calitatea superioară a produselor, rapiditatea în construcție, ușurința în montaj etc.”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE S.A., menționând că, în prezent, capacitatea de producție a fabricii de lângă Oradea este de 1.000 de bucăți de bolțari pe zi.

Caracteristicile noilor produse se regăsesc și în preferințele românilor când vine vorba de materiale de construcție. Astfel, potrivit aceluiași sondaj, la achiziția materialelor de construcții, cei mai mulți români țin cont de: calitate – 82%, aspect – 44%, ușurință în montaj – 38%.

Bolțarii Traverstone® Block sunt produse monobloc de tip modular, cu toate fețele vizibile finisate, autoportante, care se autoaliniază și se autoblochează datorită îmbinării de tip nut-feeder. Bolțarii sunt realizați din beton compozit și au o rezistență sporită la șocuri mecanice și la ciclurile de îngheț-dezgheț. Fac parte din familia de produse Traverstone® și beneficiază de toate accesoriile de gard: capace de stâlp, capiteluri și capace interval gard în aceeași culoare.

Au o greutate redusă și pot fi foarte ușor de manipulat, costurile de transport reducându-se astfel semnificativ. Sunt proiectați pentru armături de fier cu diametrul de 8-12 mm, montarea lor facându-se extrem de simplu și rapid.

Folosirea acestora reduce numărul de manopere necesare, un gard de 10 metri liniari putând fi ridicat în doar 2 zile în regim propriu (DIY - Do It Yourself) economisind astfel sume importante ce ar fi fost plătite unei echipe de montaj.

De asemenea, elimină erorile cauzate de factorul uman și greșelile de montaj, precum:

  • Folosirea unor bolțari care lasă de dorit la capitolul planeitate și impun tencuirea acestora;
  • Lipsa utilizării amorsei înaintea placării cu adeziv a pietrei decorative, vopsea lavabilă sau tencuială decorativă;
  • Montarea cu adeziv în puncte, și nu pe toată suprafața elementelor de placat;
  • Alinierea defectuoasă a construcției care poate duce la încărcări nejustificate de materiale;
  • Lipsa montării accesoriilor de gard care oferă protecție la intemperii întregii construcții;
  • Folosirea cofrajelor neadecvate;
  • Lipsa armăturilor de fier beton sau folosirea defectuoasă a acestora.

Bolțarii Traverstone Block au o textură și un aspect similare travertinului, sunt disponibili în 3 culori (White, Smoke și Silver) și pot fi achiziționați de la cei peste 300 de distribuitori din toată țara și din rețeaua de magazine Dedeman.