Cele două categorii lansate de STAR STONE pun bazele unei noi nișe de piață cu produse pentru garduri complete și care pot fi rapid montate în regim DIY.

„Venim în întâmpinarea nevoii clienților cu materiale de construcții de calitate premium pe care le pot utiliza, cu succes, chiar și în regim DIY (Do It Yourself), și ne dorim să oferim un pachet complet. Pentru a dezvolta această direcție, am achiziționat deja utilaje pentru o linie de producție de confecții metalice destinată panourilor de gard, porților de acces pietonal și auto, precum și altor proiecte din acest sector. Având în vedere succesul peste așteptări al bolțarilor Traverstone Block, unde am avut vânzări de peste 100.000 de bucăți, și aprecierile primite din partea clienților, suntem optimiști și ne dorim ca, în viitor, să livrăm soluția completă pentru cel puțin 50% din gardurile realizate cu bolțarii produși de STAR STONE”, spune Cristian Pop, Director General STAR STONE, estimând că noua categorie de produse va genera vânzări de peste 500.000 de euro în acest an.

Decizia de a investi într-o nouă categorie de produse vine într-un moment de creștere a cererii datorită renovării și reabilitărilor locuințelor, dar și pe fondul dorinței românilor de a achiziționa materiale și produse de calitate, cu design deosebit și care se montează cu ușurință.

Cât privește piața de confecții metalice din România, anul acesta, producătorii pun accent mai mare pe automatizare în procesul de producție și pe oferirea de produse cu grad mare de finisare.

Între tendințele pieței de confecții metalice, anul acesta se remarcă:

  • Tendința spre produse rezistente, care să ofere perioade de utilizare maxime, oferind garanția durabilității în timp;
  • Produse inovative care să urmeze tendințele moderne;
  • Pachete complete, funcționale în regim DIY;
  • Produse care să aducă un plus de imagine și valoare estetică;
  • Înlocuirea metalului cu alte componente/materiale mai ușoare, mai inovative și mai fiabile.

Noua categorie de produse STAR STONE va permite înființarea a 10 noi locuri de muncă în următorii 3 ani, atât în proiectare, cât și în execuție și vânzări.

Compania estimează, pentru 2022, o creștere de peste 20% a vânzărilor, la aproape 7 milioane de euro. STAR STONE este compania cu cea mai rapidă creștere din industria de construcții din România, în perioada 2017 – 2020, și a fost inclusă de Financial Times și anul acesta, în Top 1.000 cele mai performante companii europene.