Informația a fost dată de Ministrul pentru IMM-uri, Ștefan Radu Oprea, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc azi.

Potrivit acestuia, în aplicația pentru programul de finanțare Start-Up Nation 2018/2019 care a fost deschisă pe data de 27 decembrie sunt circa 20.000 de utilizatori înregistrați, 14.000 dintre aceștia prezentând și planurile de afaceri pentru noile firme.

Perioada de înscrieri pentru programul Start-Up Nation 2018/2019 este deschisă până pe data de 12 februarie 2019. Potrivit lui Oprea, după finalizarea înscrierilor va urma o perioadă de analiză a dosarelor, apoi deconturile ar putea să demareze undeva prin vara acestui an.

Dacă nu ați apucat să vă depuneți dosarul pentru ediția din 2018 și 2019 a acestui program și încă aveți nelămuriri, vă invităm să ne lăsați întrebările în comentarii și pe pagina de Facebook. Pe data de 23 ianuarie, de la ora 10:30, vom avea o sesiune de intrîntre și răspunsuri cu Silviu Drăgănescu, fondator Cilv Consulting, și vom încerca să facem un ghid complet al Start-Up Nation 2018/2019.

Ora transmisiunii în direct: 23 ianuarie, ora 10.30

Înscrierile în cadrul programului Start-Up Nation au început pe data de 27 decembrie 2018, iar antreprenorii interesați au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru a-și depune dosarele și pentru a avea acces la finanțarea în valoare de 200.000 de lei pe care o pune la bătaie guvernul român.

Vrei să înființezi o firmă pentru a accesa fondurile de la Start-Up Nation 2018/2019 și nu știi care sunt domeniile de activitate acceptate în această sesiune? Vrei să știi care este contribuția proprie pe care trebuie să o ai pentru a accesa Start-Up Nation, sau ce ai de făcut până primești banii? Pune pe hârtie toate detaliile pe care dorești să le afli și toate întrebările care ți se par utile pentru a ști ce ai de făcut ca să accesezi programul Start-Up Nation 2018/2019 și să ai o șansă să primești banii și vom încerca să-ți oferim răspunsuri pentru toate nelămuririle în timpul emisiunii.

La final, întrebările și răspunsurile vor fi rezumate într-un articol pe start-up.ro.

Pentru a-i ajuta pe cei care vor să-și depună dosarul pentru fondurile de la Start-Up Nation, pe 23 ianuarie 2019, începând cu ora 10:30, vom face un Q&A cu Silviu Drăgănescu, fondatorul Cilv Consulting, o agenție specializată pe acest program de finanțare guvernamentală. Vom încerca să facem un ghid complet pentru Start-Up Nation 2018/2019.

Start-Up Nation 2018 - domenii de activitate

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Accesează aici aplicația de înscriere în programul Start-Up Nation 2018.

Start-Up Nation 2018 - domenii de activitate

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului.Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

Descarcă documentele necesare pentru a le analiza din acest link. Click pe tot rândul.