Reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat au declarat faptul că vor demara, până la finalul acestui an cea de-a treia ediție a programul Start-Up Nation, prin care pun la bătaie fonduri în valoare de 200.000 de lei pentru firmele nou înființate.

”Start-Up Nation este un program foarte ambițios”, a menționat Paula Pîrvănescu, secretar de stat în cadrul ministerului.

Potrivit oficialilor ministerului pentru IMM-uri, ediția a treia a programului Start-Up Nation va începe până la finalul anului acesta, dar doar în ceea ce privește înscrierea proiectelor. ”Verificarea, contractarea și implementarea lor va începe în 2020, pentru că bugetul nostru e bugetul statului, Ministerul de Finanțe este cel care ne dă sau ne ia bani și a zis că la anul o să ne dea banii cum ne-a dat și până acum și o să-l implementăm”, a declarat Pîrvănescu.

Potrivit ministrului Ștefan Radu Oprea, în ceea ce privește programul Start-Up Nation 2018/2019, în acest moment sunt peste 9.300 de companii care au contract, iar scrisoarea de acceptare a fost trimisă către toate cele 10.000 de companii. ”Ei vor fi următoarele firme care vor merge către internaționalizare”, a declarat Oprea în cadrul evenimentului International Business Forum.

Mai multe detalii despre declarațiile oficialilor ministerului puteți afla aici.