Banca Transilvania a oferit câteva detalii privind beneficiarii de până acum ai programului de finanțare Start-Up Nation. În momentul de față sunt 5.500 de proiecte care se desfășoară cu ajutorul băncii.

  • Au fost create peste 25.000 de job-uri în întreaga ţară, 19.500 dintre acestea însemnând angajări pentru persoane defavorizate, absolvenţi de liceu sau persoane care nu aveau loc de muncă.
  • Vârsta medie a antreprenorilor este de 37 de ani.
  • Cele mai multe proiecte susţinute sunt în Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Timiş şi Prahova, cu o medie de 330/judeţ.
  • Banca a acordat până acum aproape 2.600 de credite-punte în cadrul programului, în valoare totală de aproape 500 de milioane de lei.
  • Antreprenorii pot accesa Pachetul BT Start-Up Nation, care cuprinde credit-punte (dobândă fixă: 4,5%; comision de acordare: 0,75%), cont curent, facilitatea Contul primul an gratuit şi facilităţi complementare bankingului. Toate acestea sunt destinate gestionării afacerii şi rezolvă nevoi ale antreprenorilor în primul an de business – de la realizarea siteului firmei sau a propriului magazin online, facturare, gratuitate pentru medicina muncii şi anunțuri de recrutare, până la accesul la cursuri şi workshop-uri.
  • Aproape 100 dintre afacerile susţinute de BT prin Start-Up Nation au legătură, prin obiectul de activitate, cu cultura, educaţia şi sportul.
  • Pentru BT, programul Start-Up Nation este o ocazie în plus să susţină antreprenorii şi comunităţile prin stimularea înfiinţării de firme, educaţie antreprenorială şi digitală, generarea de locuri de muncă şi contribuţie la incluziunea socială.

Ultimele detalii despre Start-Up Nation

Pe 27 ianuarie, Guvernul menționa că Start-Up Nation 2020, cea de-a treia ediție a programului prin care guvernul acordă finanțare în valoare de 200.000 de lei firmelor nou înființate, va primi undă verde până la rectificarea bugetară. Potrivit Ministrului Economiei de la acea vreme, Virgil Popescu, citat de ZF, această rectificare bugetară va avea loc în primăvara acestui an.

"El a adăugat că pentru începerea ediţiei din acest an este alocată suma de 1 miliard de lei credit de angajament, adică jumătate din bugetul prevăzut iniţial pentru acest program.

"Start-Up Nation 2019, ediţia a treia, va începe până în rectificarea bugetară cu fonduri de 1 miliard de lei. La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat pro­gramului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute“, a spus Virgil Popescu. "Rămâne de văzut când va fi instalat un nou Guvern și când va fi dat drumul la programul Start-Up Nation 2020."

Detalii suplimentare afli de aici.