Din cele peste 1.300 de credite, 1.278 au fost trimise deja spre aprobare la FNGCIMM. În acest context, peste 200 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanțările acordate de bancă prin program și-au primit deja banii necesari dezvoltării afacerilor, cei mai mulți provenind din IT, producție și industrii creative.

În prezent, BCR își concrentrează eforturile pe analizarea temeinică a dosarelor de achiziție depuse de antreprenori pentru a se asigura că, la utilizarea creditelor, clienții vor avea avea documentația de proiect corect întocmită.

Afacerile care au fost implementate cel mai rapid, până la ora actuală, sunt cele în care antreprenorii au ales să accepte varianta de garanție simplă FNGCIMM, cu un comision de 3,8%. Pentru moment, fondurile alocate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în cadrul programului Start-Up Nation și aflate în conturile BCR sunt suficiente pentru a acoperi necesarul de implementare pentru perioada următoare.

Ilan Laufer a spus că în aprilie va începe ediția 2018 a programului Start-Up Nation.

Finanțările acordate de BCR prin programul Start-Up Nation sunt disponibile fără constituirea de depozit colateral. De menționat că BCR finanțează, prin pachetul Start-Up Nation și TVA-ul, dacă acesta reprezintă o cheltuială eligibilă în cadrul planului de afaceri. Comisioanele aplicate de bancă sunt de până la 1%, fiind achitabile în trei rate lunare, la care se adaugă una de grație, precum și a comisionului de garanție perceput pentru Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), de la 3,8%, la 2,48%.

Creditul de prefinanțare Start-Up Nation are la BCR o dobândă de 3,5% pe an.

Dincolo de oferta strict financiară, BCR le propune antreprenorilor un pachet de educație financiară, prin care le va pune la dispoziție materiale educative, ce îi va ajuta la înțelegera pașilor care trebuie făcuți atunci când pornești un business.