Până la momentul scrierii acestui articol sunt 714 aplicanți pentru programul de finanțare Start-Up Nation. În următoarele 30 de zile, companiile nou-înființate au posibilitatea de a aplica pentru unul dintre cele 10.000 de locuri eligibile și pot primi până la 44.000 de euro.

Pentru că banii nu vor fi primiți în avans și va mai dura măcar șase luni până când vor intra în conturile beneficiarilor, antreprenorii trebuie să dispună de fonduri proprii sau să apeleze la un credit punte de la una dintre bănci. Potrivit Ministerului, creditele punte vor avea o dobândă maximă de 5% pe an.

Te poți înscrie la Start-Up Nation, dacă ai toată documentația necesară, în linkul acesta.

Aplicația online pentru înscrierea la Start-Up Nation România a fost disponibilă pentru testare într-un weekend, pentru ca cei interesați de program să poată vedea cum funcționează. Punctajul îți va fi calculat automat și vei putea trimite toate datele și documentele mai departe, pentru a fi înregistrate. Aplicația este una simplă și pare ușor de folosit, iar feedback-ul celor care au încercat-o a fost, în mare parte, pozitiv.

Potrivit lui Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, au fost înregistrate peste 2.500 de testări în mai puțin de 3 zile (de vineri, 9 iunie, ora 10:00, până duminică, 11 iunie, ora 16.00).