Viitorul nostru va fi schimbat radical. Tehnologia ne duce la alt nivel, iar ieri vorbeam despre cum blockchain ar putea înlocui guverne și religii. Ei bine, un grup de cercetători și vizionari vrea să lanseze prima națiune spațială. Asgardia, numită așa după zeul nordic al cerurilor, a anunțat că face primii pași în această direcție.

Fondurile necesare trimiterii primei nanoprezențe a Asgardiei în spațiu sunt oferite de Igor Ashurbeyli, scrie Business Insider, un inginer și miliardar rus.

Se votează Constituția

Prima prezență a națiunii asgardiene în spațiu va fi anul acesta”, a declarat Jeffrey Manber, CEO al NanoRacks, o companie contractată pentru a trimite micul satelit în spațiu. Națiunea Asgardia vrea să înceapă totul printr-un satelit de dimensiunea unei pâini. Va conține date din partea cetățenilor asgardieni. Primii 100.000 de cetățeni înscriși pe site-ul proiectului vor primi dreptul de aprimi 300 de kB pe spațiul de stocare de 512 GB de pe hard disk-ul din nanosatelit. Următorii 400.000 de cetățeni vor primi dreptul de a urca 200 de kB, iar următorul milion de oameni vor primi dreptul de a uploada 100 de kB.

Cetățenii sau cei care au aplicat pentru cetățenie pot vota deja pentru Constituția națiunii spațiale. “Fără această Constituție am fi doar o națiune falsă, un joc pe calculator complicat. Nu asta ne dorim”, a spus Ashurbeyli. El va fi liderul națiunii, monarhul, până când va fi stabilit un sistem electoral.

O monarhie constituțională

Națiunile Unite au un birou care se ocupă de spațiul cosmic, dar nu au oferit un răspuns privind legitimitatea unei națiuni. Cu toate acestea, dacă nu va avea un teritoriu sau locuitori în spațiu, e greu de crezut că Asgardia va fi recunoscută vreodată ca națiune. Cu toate acestea, dacă vom ajunge să trăim în spațiu, dincolo de Terra, regulile s-ar putea schimba.

Asgardia va fi o națiune spațială transetnică, transnațională, transreligioasă, etică și pacifistă. Asgardia va începe ca o monarhie constituțională

Nanosatelitul va fi trimis către Stația Spațială Internațională pe 12 septembrie 2017. Odată ajuns la bord, satelitul va fi trimis în orbită cu ajutorul unui dispenser de nanosateliți. Nanosateliții sunt de mici dimensiuni și sunt folosiți, de obicei, pentru a colecta date de care au nevoie cercetătorii din diverse domenii.

Deși nu știm încă unde vor locui toți oamenii, speranța e că, în viitor, pe măsură ce resursele planetei se consumă, vom găsi metode prin care să ne mutăm pe stații spațiale sau pe alte planete. “Asgardia va fi o națiune spațială transetnică, transnațională, transreligioasă, etică și pacifistă. Asgardia va începe ca o monarhie constituțională, urmând să aibă un Guvern”, a spus Ram Jakhu, director al Institute of Air and Space Law din cadrul Universității McGill

În cadrul evenimentului de lansare de anul trecut, Jakhu a spus că resursele planetei sunt pe terminate, așa că un pas firesc e să căutăm un alt loc în care să locuim, așa cum omenirea a părăsit Africa și s-a răspândit pe tot globul, scria playtech.ro. La Proiectul Asgardia au aderat 200.000 de oameni, iar în ceea ce privește experții fondatori, momentan au fost făcute publice doar următoarele nume: Dumitru Prunariu, primul român cosmonaut, Igor Ashurbeyli, fondatorul Aerospace International Research Centre (AIRC) din Rusia, David Alexander directorul Rice University’s Space Institute, Ram Jakhu, directorul Institute of Air and Space Law at McGill University, Joseph N. Pelton, preşedintele al Space and Advanced Communications Research Institute (SACRI) de la George Washington University.

Foto - Flickr

Poți consulta Constituția propusă în documentul de mai jos.

Asgardia Constitution June 2017 by Vlad Andriescu on Scribd