start-up.ro lansează astăzi proiectul 7 for the Win, o serie de seminarii practice dedicate fondatorilor de companii, dar și celor care vor să intre în afaceri. La 7 for the Win vei învăța timp de șapte săptămâni cum să treci prin jungla de taxe, legislație și birocrație, dar vei căpăta și bazele planului de afaceri și ale research-ului de piață.

7ftw-1200x628-v6

7 for the Win e primul proiect al start-up.ro care iese din paradigma site-ului tradițional de interviuri, reportaje și analize. Cu 7FTW ne dorim să fim parte din ecocistemul local prin oferirea de resurse solide unor fondatori. Credem că intenția există, dar multe afaceri se împotmolesc din lipsă de experiență și cunoștințe practice. Dincolo de poveștile de succes, rămân multe eșecuri. De asemenea, dincolo de cuvintele goale de conținut, ar trebui să rămână câteva lucruri practice pe care să le înveți la evenimentele la care participi.

Cele șapte seminarii vor fi:

Legal stuff - toate aspectele legale ale înființării și managerierii unui startup. Lectorul va fi Alin Popescu, fondatorul avocatnet.ro

Research de piață - cum să construiești produse care să fie cumpărate, aflând din timp ce vrea piața. Lectorul va fi Afrodita Blasius, managing director la Bridge Communications și un specialist cu vechime în piață.

Business plan - ideile tale nu valorează mare lucru, dacă nu ai un plan de afaceri bine pus la punct și un proiect pe termen mediu și lung pe care să-l arăți investitorilor. Îți va vorbi despre acest lucru Bogdan Savonea, CEO The Pole Society.

Tools for your brand - aici vei afla totul despre cum să-ți construiești un nume care să se transforme în renume. Cosmin Năstasă e performance director la 2Parale și are experiență în industria de publicitate.

Fiscal knowledge - cum să te descurci cu taxele dacă ești la început? Dacă nu ai bani de un contabil bun, învață să navighezi singur prin optimizarea fiscală. Luiza Radu e expert contabil la Global Accoungint & Legal Services.

Public speaking & pitching - dacă nu știi să îți spui povestea, s-ar putea să ai un produs bun, dar care să stea numai în imaginația ta. Așa că la acest seminar vei învăța cum să faci asta. Dragoș Muscalu e actor, improvizator și trainer de public speaking.

Fails & fuckups - la finalul seminariilor, e bine să ne amintim că drumul nu este neted, iar eșecul face parte din dezvoltarea unui startup. Matei Pavel de la T-Me Studios va trece prin etapele eșecului, modalitățile prin care poți să treci peste el și ce înveți din asta.

Pachetul complet pentru cele șapte seminarii costă 99 de euro. Poți alege să participi și la câteva workshop-uri, costul lor individual fiind de 33 de euro în limita locurilor disponibile.

Primul seminar va avea loc pe 21 ianuarie, iar ele vor fi organizate o dată la două săptămâni, într-o zi de joi. Pe lângă speakerii care vor participa și își vor adapta conținutul la participanți, vei avea ocazia să vorbești cu ei după, la networking, dar am gândit și o oportunitate individuală, dacă ai mai multe întrebări specifice afacerii tale.

Dacă participi la seminarii și vrei să ai o întâlnire privată cu unul dintre speakeri, la o dată stabilită între voi, poți achiziționa un pachet One-to-one. Astfel, vei putea primi o sesiune de mentorat, dar să deschizi drumul unei colaborări mai strânse cu oameni valoroși, care vor putea pe viitor să se implice inclusiv în startup-ul tău.

Seminariile vor avea loc la Pura Vida Hub din Centrul Vechi, pe Strada Smârdan, unul dintre cele mai fresh locuri de coworking din București. Toate workshop-urile vor începe la ora 18.00 și vor dura 90 de minute, urmate de o sesiune de networking.