Timpul mediu până când un telefon și-a găsit un nou posesor a fost de 8 zile în luna aprilie, în ciuda condițiilor de pandemie, iar vânzătorii sunt plătiți la 1-3 zile după vânzare. Suma medie obținută de un vânzător prin Flip este de 934 de lei, iar majoritatea vânzătorilor aleg să primească banii în contul bancar.

În ultimele 30 de zile, cel mai rapid telefon tranzacționat prin platforma Flip a fost vândut în 10 minute de la postarea la vânzare.

Flip.ro este primul marketplace de telefoane second-hand verificate și recondiționate din România, fiind o alternativă simplă, sigură și digitală de comercializare a smartphone-urilor second-hand, ce oferă avantaje atât vânzătorilor, cât și cumpărătorilor.

Prin Flip poți vinde vechile telefoane comod și rapid sau să cumperi în siguranță telefoane recondiționate din confortul propriei locuințe, fără a fi nevoie să ieși din casă sau să interacționezi cu alte persoane.

“Deși ne aflăm într-un context economic sensibil cauzat de COVID-19, suntem optimiști că vom încheia anul 2020 cu minim 6000 de telefoane tranzacționate și cu un timp mediu de vânzare al telefoanelor semnificativ mai mic. Flip reprezintă o variantă bună pentru persoanele care vor să își vândă smartphone-urile de la sertar pentru a debloca bani și, de asemenea, credem că segmentul de telefoane second-hand și recondiționate va fi în plină creștere, pentru că din ce în ce mai mulți oameni vor prefera să cumpere telefoane second hand în locul celor noi, prețurile fiind cu până la 70% mai mici.”, precizează George Moroianu, unul dintre fondatorii platformei.

Până în prezent, start-up-ul Flip.ro a atras 120.000 de euro în finanțări de la fonduri de investiții precum GapMinder și V7 Capital, și se pregătesc pentru a ridica o nouă rundă de investiție pentru a accelera creșterea în România.