Cei peste 1.000 de participanți așteptați vor asista la conferințe menite să spargă mituri și preconcepții despre antreprenoriat, vor urmări marea finală a competiției cu premii de 120.000 de euro și vor avea propria șansă la finanțare în competiția pentru public, Unofficial Pitches. De asemenea, până pe 28 octombrie, participanții sunt invitați să se înscrie și la sesiuni private cu investitori sau la ședințe de consultanță gratuită. Startarium PitchDay este organizat de Startarium, o inițiativă Impact Hub și ING.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, în urma înscrierii online.

Conferințe pe tema “Mythbusting în antreprenoriat”

”Pentru a construi un business de succes, ai nevoie de o idee revoluționară”, “Nu poți începe o afacere fără finanțare”, ”Antreprenor te naști, nu devii”, “E un noroc să fii la locul potrivit, la momentul potrivit” - acestea sunt doar câteva dintre miturile despre antreprenoriat pe care le vor demonta, live, speakerii de pe scena Startarium PitchDay:

 • Nicholas Morgan – Fondator Entrepreneurial Accountability Framework și cofondator & CEO Innovation Nomad
 • Daniel Matei - Business Development Manager, Impact Hub Bucharest
 • Florin Ilie - Deputy CEO & Head of Wholesale Banking, ING Bank România

Sesiuni unu-la-unu cu investitori

Până pe 28 octombrie, pe pagina evenimentului, antreprenorii pot aplica și pentru sesiuni individuale pe modelul “Speed Dating” cu business angels și fonduri de investiții. Investitorii participanți vor fi:

 • Andrei Crețu, V7Capital
 • Andrei Postolache, TBNR Iași
 • Vlad Panait, Sparking Capital
 • Mălin-Iulian Ștefănescu, TechAngels
 • Alexandru Bogdan, RocaX
 • Sergiu Neguț, Business Angel
 • Dan Călugăreanu, Early Game Ventures
 • Andrei Dudoiu, Human Finance

Consultanță de business gratuită pentru antreprenori

Tot până pe 28 octombrie, participanții se pot înscrie și la sesiuni individuale oferite de specialiști ING și Trend Consult. La consultanță sunt invitați să se înscrie cei cu afaceri în stadiul de idee, MVP, operațional sau scalare, pentru fiecare existând cel puțin o temă în agendă:

 • Proof of concept - Cum dezvolți soluții pe care clienții le vor?
 • Cum alegi instrumentul de finanțare potrivit pentru business-ul tău
 • Finance ready - Cum gestionezi sustenabil finanțele afacerii tale
 • Vânzări - Procese de vânzare, canale, experiența clienților
 • Cultură organizațională - Cum construiești o cultură internă sănătoasă
 • Cum te asiguri că modelul tău de business este unul sustenabil
 • Cybersecurity - Cum îți protejezi business-ul de atacurile cibernetice

Premii de 5.000 de euro pentru cele mai bune pitch-uri din public

La evenimentul de pe 5 noiembrie, toti participanții își pot prezenta ideile de afaceri în cadrul Unofficial Pitches powered by ING, pentru premii totale de 5.000 de euro. După ce în 2018 s-au înscris peste 100 de antreprenori existenți și aspiranți, anul acesta sunt așteptate următoarele idei creative care să convingă organizatorii și publicul că merită să câștige. Participanții își vor prezenta ideea, produsul sau afacerea într-un minut, în cabina video Unofficial Pitches. 10 pitch-uri vor ajunge în etapa de vot public, care se va realiza online, la scurt timp după evenimentul de pe 5 noiembrie. Top 3 cele mai votate pitch-uri vor câștiga premii totale de 5.000 de euro.

Marea finală a cursei pentru 120.000 de euro

În perioada 16 septembrie – 11 octombrie, antreprenorii cu startup-uri de 1-3 ani, din orice domeniu sau oraș din România, s-au putut înscrie în competiția Startarium PitchDay.

Au rezultat 167 de aplicații din 27 de orașe: domeniile cele mai întâlnite au fost sănătate, IT, educație și producție, 52% dintre afaceri operând pe un segment de piață mixt (B2B + B2C). 32% dintre aplicanți au declarat că includ mai mult de 5 membri în echipă, iar 43% că piața deservită este una internațională.

Din cele 167 de aplicații, comisia de jurizare a ales 50 ce vor intra în semifinala de pe 5 noiembrie, fiind astfel cu un pas mai aproape de premiile totale de 120.000 de euro. Tot pe 5 noiembrie, în urma rundelor de semifinală, 10 startup-uri vor fi selectate pentru a urca pe scenă în marea finală, în fața audienței și a juriului format din investitori, profesioniști și antreprenori cu experiență.

Află din acest material care au fost cele 50 de startup-uri selectate în semifinala Startarium PitchDay.

Printre membrii juriului acestei ediții se numără fondatori și membri Autonom, ING, Zitec, Sparking Capital, TBNR Iași, Human Finance, Design Thinking Society, Activize Tech, DLA Piper, Gecad Ventures, Innovation Labs. Cele 50 de startup-uri care vor merge mai departe în semifinală, dar și componența completă a juriului pot fi găsite pe pagina evenimentului.

Cum te înscrii la Startarium PitchDay 2019?

Înscrierile sunt deschise și gratuite, în limita locurilor disponibile. Participarea se face în baza completării formularului.

Sparge miturile, Sparge barierele - Acceptă provocarea Startarium și vino la Startarium PitchDay pe 5 noiembrie 2019