Fondatorii de startup-uri aflați în faza seed, când încă dezvoltă prototipul lor și caută finanțare, pot aplica la un concurs în cadrul evenimentului Techsylvania, desfășurat la Cluj-Napoca între 21 și 24 mai. Techsylvania și Spherik Accelerator sunt parteneri în proiectul Startup Avalanche.

Startup Avalanche e un eveniment dedicat companiilor mici din zona tehnologiei care se va desfășura timp de două zile, între 23 și 24 mai, în timpul conferinței Techsylvania.

Participanții la eveniment vor avea patru minute pentru a povesti ceea ce face produsul lor și două minute pentru a arăta potențialul. Startup-urile care vor să participe (nu trebuie să fie neapărat doar din România) pot aplica până pe 17 aprilie.

Screen Shot 2016-02-17 at 16.55.35

Echipele care vor să participe trebuie să aibă produse lansate sau validate și clienți sau utilizatori. De asemenea, startup-ul trebuie să fie scalabil internațional, să aibă o țintă de evaluare de 500.000 - 2 milioane de euro și să fie în perioada în care strânge fonduri și caută investiții.

Pe lângă competiția efectivă, startup-urile participante vor trece prin două simulări de pitch-uri, în aprilie și la începutul lui mai.

Alte detalii despre Techsylvania puteți citi în acest articol de pe start-up.ro

Premiul cel mare va fi o excursie în Silicon Valley pentru echipa câștigătoare, timp de nouă zile. Aceasta nu va fi doar una turistică, ci include întâlniri cu investitori, acceleratoare, angel investors, fonduri de venture capital și alți fondatori de startup-uri din zonă.