Orice startup are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi, cu atât mai mult atunci când vine vorba de promovarea acestuia. Campania de marketing cuprinde un spectru larg de medii de promovare și strategiile diferă în funcție de zona pe care ați ales să vă axați.

Fie că e vorba de social media, newslettere sau chiar și de elemente pentru design vizual, cei de la Bplans au alcătuit o listă de aplicații indispensabile oricărui antreprenor care vrea să se asigure că afacerea sa are parte de expunerea necesară dezvoltării propice, cu un minim de efort.

MailChimp

O aplicație cu ajutorul căreia puteți trimite newslettere. E gratuită dacă numărul persoanelor din baza de date nu depășește 2000, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru început. De aseicon-mailchimp-mobile-150x150menea interfața e foarte ”curată”, iar nenumărate template-uri interesante pot fi accesate gratuit.

Hubspot

Un MailChimp mai dezvoltat și mai scump, în esență. Aplicația permite centralizarea tuturor instrumenteloCdxLMoHH-150x150r de marketing, precum și a bazelor de date cu clienți folosite de tine. Poate integra și bloguri, site-uri web și are și suport SEO pentru a vă menține mereu în prim plan. Prețul abonamentului este de 200 de dolari pe lună.

SumoMe

SumoMe este un centralizator de baze de date și un tool de analiză al trend-urilor în online. B2Mmrgli-150x150Cu ajutorul aplicației puteți înțelege mai bine ce caută potențialii clienți și folosi cu încredere informația acumulată cu așa numitele ”Heat Maps”, niște grafice care reprezintă vizual cele mai accesate secțiuni ale site-ului tău. Prețul abonamentului lunar este de 100 de dolari.

Google Keyword Planner

photo-150x150Un tool pentru SEO, oferit gratis de Google. Cu ajutorul acestuia puteți identifica cuvintele cheie folosite cel mai des în branșă și folosi informațiile acumulate pentru a vă menține site-ul în prim plan. Acesta poate determina și traficul de pe site și dă recomandări în ceea ce privește creșterea performanței în online.

Fresh Web Explorer

O aplicaroger_and_logo_moz-150x150ție dezvoltată de MOZ pentru a putea urmări mai bine mențiunile companiei de pe internet. Un research tool ideal pentru începători și avansați, deopotrivă, Fresh Web Explorer vă permite urmărirea amplă a impactului pe care afacerea îl are în mediul online.

UnBounce

O aplicație excelentă pentru crearea de ”Landing Pages”, prima pagină pe care utilizatUnbounce-Icon-256X256-150x150orul o vede atunci când accesează site-ul vostru. Cu o gamă variată de template-uri care pot fi modificate, aplicația vă permite să vă creați pagina dorită fără să trebuiască să agajați un web designer.

Visual Website Optimizer

O alternaimgres-150x150tivă la UnBounce, aplicația oferă o gamă largă de optimizări vizuale pe care le puteți aduce site-ului companiei. La un preț de 49 de dolari pe lună, Visual Website Optimizer reduce semnificativ cheltuielile pentru web design și permite modificarea paginii web chiar dacă nu aveți cunoștințe de IT, pentru creșterea fluxului de vizitatori.

Convert

Convert este o aplicație folosită pentru testarea A/B. Aceasta creează două template-uri pentru același site și le oferă în același timp unui anumit segment de utilizatori. Template-ul care se comportă mai bine din punct de vedconvert-150x50ere al cifrelor va rămâne soluția optimă care trebuie folosită.

Buffer

Un tool extreimgres-150x150m de folositor pentru programarea postărilor de pe rețelele sociale. Aplicația centralizează toate conturile Social Media într-un singur loc. Cu ajutorul Buffer puteți posta pe toate canalele sociale în același timp, cu un singur click.

CoSchedule

CoSchedule este un plugin pentru site-urile care folosesc Wordpress. Acesimgres-1-150x150ta programează pentru publicare diferitele postări, și are grijă să managerieze într-un mod util flow-ul de articole, astfel încât să nu rămâneți niciodată fără content pe site.