Startup-ul nilo.health din Berlin vrea să ofere servicii de sănătate mentală accesibilă și de calitate într-o platformă digitală. Serviciile pot fi oferite astfel de companii în pachete pentru angajații lor. Compania a fost fondată în 2019 de către Ines Rath, Cătălina Turlea și Jonas Keil. Cătălina Turlea este cofondator și CTO al nilo.health.

Platforma permite sesiuni de consiliere 1 la 1, training digital și oferă unelte pentru îmbunătățirea sănătății mentale a angajaților. nilo.health are 120 de clienți la nivel global.

Runda aceasta a fost condusă de Speedinvest cu participarea PROfounders Capital, Vorwerk Ventures, Atlantic Labs, Thomas Buberl, Hanno Renner, Jonas Rieke, Oliver Manojlovic și Michael Wax.

Runda de investiții va fi folosită pentru extinderea platformei la 40 de limbi, față de 22 cât sunt în momentul de față.

Cătălina Turlea a terminat Universitatea Politehnica în 2011 și a făcut un master în Mobile Computing la University of Applied Sciences Upper Austria. Este programator din 2012 și este responsabilă pentru dezvoltarea platformei nilo.health din punct de vedere tehnic.

Conform datelor nilo.health, satisfacția utilizatorilor care folosesc platforma este de 4.96 din 5, iar utilizatorii care folosesc sesiunile 1 la 1 au spus, în proporție de 97%, că acestea sunt bune pentru ei.