În calitate de partener al programului Start-Up Nation, Banca Comercială Română a reușit finanțarea programului. Împreună cu Fondul European de Investiții, prin inițiativa COSME, BCR a implementat în programul Start-Up Nation 2018-2019 un produs inovator și rapid, prin finanțarea gratuită a garanției.

Această finanțare este posibilă prin garanția oferită de COSME și Fondul european pentru investiții strategice (EFSI) înființat în cadrul Planului de investiții pentru Europa. Scopul EFSI este de a sprijini finanțarea și implementarea investițiilor productive în Uniunea Europeană și de a asigura accesul sporit la finanțare.

Decizia strategică a băncii a fost aceea de a se concentra în exclusivitate pe această oferta, bazată pe garanția COSME, care a răspuns perfect nevoilor și contextului derulării programului Start-Up Nation. ”Estimările noastre au indicat că vom sprijini aproximativ 50% din antreprenorii din program care au nevoie de finanțare pentru implementarea programului de anul acesta, adică 2.500 de clienți cu afaceri noi ce nu dispun de surse proprii sau care nu au identificat parteneri furnizori pentru a implementa programul direct prin cerere de plată”, au precizat reprezentanții BCR.

După doar două luni de la lansarea programului, banca a reușit să acorde toate cele 2.500 de creditele bugetate în inițiativa COSME. ”Am reușit împreună să implementăm un program de mare succes într-un termen foarte scurt. Componenta de finanțare a programului Start-Up Nation 2018 se încheie pentru moment. Misiunea BCR în cadrul programului Start-Up Nation 2018-2019 continuă alături de cei 3.700 de clienți, dintre care 2.500 cu finanțări în derulare, pentru a ne asigura că proiectele vor fi implementate bine, iar acest prim pas pas spre antreprenoriat este unul de succes”, au declarat oficialii BCR.