În urma promulgării recente de către președintele Klaus Iohannis a Legii Brățărilor Electronice de Monitorizare a agresorilor, Facem Bine și ATLAS lansează un helpline pentru victimele violenței, menit să le încurajeze să vorbească despre situația în care se află cu specialiști licențiați și verificați, la linia telefonică 0371 709 977 disponibilă 24/7.

În România în care o femeie este bătută la 30 de secunde, iar 60% dintre români consideră că violența împotriva femeilor este justificată, în ultimul an 21.600 de femei au cerut ajutorul în situații de violență domestică, iar 8.393 dintre ele au beneficiat de ordine de restricție împotriva agresorilor lor.

Cu toate acestea, prea puține femei vorbesc și mai puține apelează la autorități, căci doar ordinele de restricție nu le protejau de fiecare dată de agresori.

Legea Brățărilor Electronice de Monitorizare a agresorilor prevede înființarea Sistemului Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) și stabilește că dispozitivele vor fi montate pe gleznele celor supravegheați, iar în cazul unei alerte, polițiștii vor putea intra în casa celui urmărit fără acordul său.

atlas.app este o platformă digitală de sănătate și wellbeing, prezentă pe piața din România din anul 2016. Reunește peste 1000 de medici și specialiști verificați și licențiați în psihoterapie, telemedicină, nutriție, coaching, parenting și consiliere financiară, care oferă suport atât utilizatorilor privați, cât și celor din mediul corporate (prin intermediul parteneriatelor încheiate cu companii de top din domeniile Retail, Banking, IT, Telecomunicații) sau ONG-urilor (prin intermediul parteneriatelor sociale cu Asociația Magic și Asociația Little People România).

Pe lângă suportul telefonic, disponibil nonstop la 0371 709 977, pe facembine.atlas.app sunt disponibile articole destinate atât victimelor cât și celor care pot recunoaște și sesiza un context abuziv, ce detaliază subiectele: Ce poți face dacă ești victimă a violenței?, Cum te ajută legea?, Cum recunoști și ajuți o victimă?, Cum recunoști și ajuți un agresor? și Cum este afectat un copil?