Startup-ul brașovean Mondly, specializat în software de învățare a limbilor străine, a lansat aplicația destinată realității virtuale prin care poți învăța o limbă străină într-un mod mai imersiv, vorbind cu personaje din aplicație, cu ajutorul unei căști de VR.

Mondly VR limba straina

Mondly este un startup foarte discret din Brașov, dar care are succes pe piața internațională, cu ajutorul softurilor prin care oamenii învață limbi străine. Deși are concurență serioasă de la Duolingo, Mondly are o piață deja formată. Aplicațiile sale sunt în iOS și Android, iar anul trecut au lansat și primul chatbot prin care puteai conversa cu un robot ca să înveți fraze în alte limbi.

Aplicația e disponibilă în magazinul virtual Oculus, pentru căștile Oculus, dar și Samsung Gear VR.  Practic, aplicația te duce într-un mediu imersiv în care vorbești cu un personaj virtual - un tren, o cafenea. Trebuie să răspunzi, iar microfonul îți recunoaște vocea. Singurele probleme, după cum scriu cei de la The Next Web, ar fi recunoașterea vocală, care nu e perfectă mereu.

Mondly VR limba straina

Ce trebuie să faci? Îți cumperi un Oculus sau un Samsung Gear VR. Acesta din urmă e ieftin și funcționează cu telefoanele Samsung de după Samsung Galaxy S6. Instalezi aplicația și selectezi ce limbi vrei să înveți. Există 28 de limbi disponibile.

Până acum, aplicațiile Mondly au fost descărcate de 15 milioane de ori pe iPhone, iPad, dispozitive cu Android sau pe PC. Practic, zona de VR e o continuare a celei de chatbots. Primești feedback instantaneu privind cuvintele și pronunția.