Liquid Death e un brand de apă îmbuteliată fondat în Statele Unite de Mike Cessario sub sloganul „Murder Your Thirst”. Cessario a fost anterior director de creație la Netflix și a pus în acest brand toate cunoștințele sale de marketing. Produsul a pornit inițial ca o creație într-un „laborator de startup-uri” numit Science și a primit investiție de 1,6 milioane de dolari pentru a se lansa pe piață.

Liquid Death e un exemplu de produs reinventat pe o piață supraaglomerată, pentru că ei ales să-și prezinte produsul altfel, într-un mod ironic, iar reclamele lor au fost un exemplu pentru ceilalți, așa cum poți vedea și mai jos în clip.

La începutul acestui an Liquid Death a primit o finanțare de 75 de milioane de dolari într-o rundă Series C, conform TechCrunch. Finanțarea a venit de la studio-ul de startup-uri Science, dar și de la alți investitori. Liquid Death îmbuteliază apă într-un ambalaj mai agresiv și aceasta vine din Alpii Austrieci. Dar, evident, nu e nimic mai mult decât... apă plată.

Conform interviului din TechCrunch, Cessario distribuie Liquid Death deja în 29.000 de magazine din Statele Unite și a avut venituri de 45 de milioane de dolari anul trecut, în creștere de la 3 milioane de dolari în 2019.

În momentul de față Liquid Death vinde doar apă plată, dar se extinde în zona de apă cu arome, totul sub un branding la fel de bun: Berry It Alive, Severed Lime și Mango Chainsaw.

Conform interviului, aflăm de la Cessario că succesul Liquid Death se bazeză pe modul în care își construiesc marketing-ul, prin faptul că vor să promoveze apa ca pe ceva foarte agresiv și cool, mesajele sunt bine alese, dar și packaging-ul este important. Practic, apa plată e un produs care e vândut de obicei prin mesaje care vorbesc despre o viață așezată și sănătoasă. Cessario a vrut să facă Liquid Death la fel de cool ca un energizant, de exemplu, pentru că aceste produse sunt cele mai clare dovezi că marketing-ul poate să vândă un produs care nu este excepțional.

Liquid Death a avut colaborări și cu Netflix pentru a promova un nou film și poți vedea acest exemplu aici.

De asemenea, deși Liquid Death a investit în marketing, nu are bugetele marilor corporații, din acest motiv sunt nevoiți să facă toate mesajele foarte bune pentru o creștere organică. De asemenea, fondatorul companiei a ales să facă și el câteva strategii de guerilla marketing. De exemplu, Cessario și-a tatuat fața unui client fidel pe braț.

Până în momentul de față Liquid Death a strâns 125 de milioane de dolari investiție și e un exemplu pentru oricine vrea să lanseze branduri curajoase, pentru că strategiile sale de marketing arată că poți să intri pe o piață deja aglomerată dacă nu respecți status quo-ul.

Un alt video al celor de la Liquid Death poți urmări mai jos.