„Această primă susținere din partea unor investitori de calibrul ROCA X și Netopia vine la mai puțin de un an de la investiția crowdfunding derulată prin SeedBlink, pe care am folosit-o pentru atragerea de clienți din Centrul și Estul Europei, în special Bulgaria, Polonia și Cehia.”, spune Florin Grozea, fondator si CEO MOCAPP.

În ultimele 12 luni, platforma MOCAPP a facilitat campanii care au depășit 550.000 euro în bugetele totale, implicând peste 200 de influenceri din 27 nișe de conținut.

Campaniile au fost derulate de către branduri și agentii de publicitate din România, Bulgaria, Polonia și Cehia.

În acest moment, MOCAPP are aproape 100 de clienți plătitori și 1400 profesioniști care au testat deja platforma, 60% dintre utilizatori fiind companii și magazine online

"Noi, la ROCA X, căutăm modele de business inovatoare, cu potențial de scalare globală, puse în practică de antreprenori grozavi. Am descoperit acest model în MOCAPP, iar în echipa fondatoare am găsit viziune, experiență, pasiune și perseverență” declară Matei Dumitrescu, senior partner ROCA X, parte din Impetum Group, coordonator al rundei curente. “Aceasta rundă, la care a participat și Netopia Ventures, se desfășoară în două etape. În această primă etapă ne-am propus să testăm niște ipoteze de creștere, urmând apoi să ne concentrăm tot sprijinul pe direcția identificată”, menționează acesta.

Fondurile atrase recent vor fi utilizate pentru dezvoltarea unui nou tool digital adresat companiilor din E-Commerce, care urmează a fi testat în variantă BETA în primavara anului 2022 și are ca focus piața britanică.

Marea Britanie detine cea mai mare piață de Digital Advertising din Europa - 70% din totalul pieței de publicitate din UK este digitală (via Statista 2007-2020 & 2021), fiind totodată cea mai mare piață de e-Commerce din Europa și locul 3 în lume după China și SUA.