Investiția de 342.500 de euro pre-seed a fost susținută de Grouport, Growceanu Angel Investment, Seedblink, SuperCharger Ventures, Serban Ilca, John Capodilupo, Aurelian Nicolae și Levente Taganyi, potrivit anunțului lui Constantin Bosînceanu, fondatorul Upgrade Academy.

Această investiție vine după ce în septembrie 2021 Upgrade Academy anunța dorința de a ridica o investiție, adică 100.000 de euro prin Seedblink și 250.000 de euro de la o serie de investitori privați.

Compania fost lansată în 2017 de către Constantin Bosînceanu, cu o experiență de peste 10 ani în tehnologie și finanțe, dobândită atât pe piața din România, cât și din Statele Unite. S-au alăturat în calitate de co-fondatori, Camelia Diaconu și Alex Bulintis, cu experiență notabilă în tehnologie, creare de conținut și antreprenoriat.

Upgrade Academy este un startup educațional care a ajutat peste 400 de liceeni români să fie acceptați la facultăți de top din străinătate. Mentorii Upgrade sunt absolvenți Ivy League sau Oxbridge, au o pasiune reală pentru educație și își inspiră elevii să-și atingă potențialul maxim.

Cei trei au creat Upgrade Academy cu intenția de a dezvolta cea mai eficientă platformă online de pregătire pentru admiterea la universități de top, dar și de educație pentru joburile viitorului. Atât membrii fondatori, cât și restul echipei, sunt absolvenți ai unor facultăți de top, precum Harvard, Cambridge, Minerva sau Oxford.

Piața serviciilor de educație este estimată la 3,3 milioane de euro în România și 503 milioane de euro în Europa. În prezent, Upgrade Academy este lider pe piața din România, cu o cotă de piață de 10%.

Burse pentru elevii care vor să aplice în SUA

Concursul de burse a pornit de la dorința ca elevii excepționali să ajungă la facultățile dorite indiferent de situația lor financiară. Înscrierile s-au deschis pe 1 februarie și se vor închide pe 22 februarie. Pentru a aplica, elevii trebuie să fie elevi în clasa a 11-a, să aibă performanțe academice sau extrașcolare la nivel național sau internațional, iar venitul lunar al familiei lor trebuie să fie sub sau în jur de 10.000 de lei. Elevii își pot trece toate premiile și activitățile în formularul de înscriere, unde vor fi rugați să scrie și 2 eseuri despre ei și motivația de a ajunge în Statele Unite.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 7 martie. Fiecare bursă acoperă un curs de scriere creativă plus consiliere individuală cu un mentor Upgrade. De asemenea, câștigătorii vor intra în comunitatea elevilor și absolvenților Upgrade, o rețea internațională gata să îi ajute cu sfaturi și oportunități.

Atât detaliile concursului, cât și formularul de înscriere, pot fi accesate aici.