Branch folosește o tehnologie de tip ”deep linking” care permite crearea unor link-uri care pot fi transmise prin intermediul aplicațiilor (practic, se creează link-uri între aplicațiile mobile). Cei care accesează aceste link-uri pot ajunge la informație în mod direct, fără a fi nevoiți să își instaleze aplicațiile respective.

Am scris în trecut despre Branch și Mădălina Seghete aici.

În plus, tehnologia permite adunarea diferitelor date despre utilizatori, precum timpul, device-ul de pe care este accesat link-ul sau sistemul de operare al acestuia. Soluția creată de startup-ul american se adresează în principal developerilor de aplicații, facilitându-le acestora accesul la informații legate de utilizatorii produselor pe care le creează.

Branch a ridicat o rundă de investiție în valoare de 300 de milioane de dolari, startup-ul fiind evaluat în acest moment la peste 4 miliarde de dolari. Echipa va folosi resursele din cea mai nouă rundă de finanțare pentru a extinde platforma de mobile linking și pentru a aduce noi soluții pentru clienții săi.

În acest moment, platforma Branch este folosită de peste 100.000 de aplicații mobile, ajutând brandurile să ajungă la peste 3 miliarde de utilizatori din toată lumea. Compania are peste 500 de angajați care lucrează din 16 birouri din toată lumea.

Mai multe detalii despre investiția primită de unicornul fondat de Mădălina Seghete în SUA puteți afla aici.