Emailtree a fost fondat de românul Casius Morea, dar are activitatea în Luxemburg. Startup-ul a primit 1,4 milioane de euro investiție de la doi investitori deja existenți în cadrul echipei, Xavier Buck și Christophe Bianco, dar și de la doi business angels . Unul dintre investitori, potrivit publicației paperjam.lu (articolul original în franceză), este Kulpreet Singh, care a devenit și advisor pentru companie, el fiind specializat în automatizare robotică în cadrul UiPath, unde este director operațional din 2016.

Kulpreet este activ și în Resistant AI, FintechOS, Actyx, Supermetrics și Open Ocean.

EmailTree AI este o soluție completă (end-to-end) de Inteligență Artificială care oferă echipelor de relații cu clienții și de suport mai multe instrumente pentru creșterea productivității, îmbunătățind în acelați timp și nivelul de satisfacție a clienților.

De curând, Emailtree a oferit un an de abonament al serviciului său pentru proprietarii de mașini Tesla. Practic, Emailtree vrea să ajute clienții să poată să răspundă mai ușor la mail-uri, dar nu în timp ce conduc.

„În cazul nostru acțiunile sunt executate cu ajutorul soluțiilor UiPath și Microsoft #Powerautomate #RPA. Roboții de automatizare sunt funcționalități disponibile în versiunile premium ale platformei noastre”, a declarat Casius Morea pentru Paperjam.

Emailtree automatizează răspunsurile la mail-uri cu ajutorul inteligenței artificiale. Algoritmul parcurge e-mailurile (sau orice fel de solicitări sub formă de text), procesează informațiile pentru a înțelege diferitele situații și probleme semnalate și pregătește sugestii de răspunsuri optime și rapide.

Solicitările și corespondența sunt clasificate în funcție de tipurile de de sarcini. Sugestiile de feedback sunt propuse automat, iar diferitele echipe (de relații cu clienții și de suport) le aleg pe cele potrivite. Fiecare acțiune și răspuns dat clienților reprezintă o resursă prin care soluția se perfecționează folosind procesele de învățare automată supravegheată și nesupravegheată.

Serviciile Emailtree sunt folosite și de Orange Luxemburg și poți citi mai multe despre acest lucru în acest articol de pe start-up.ro.