Conform Forbes, Ezra Health a primit în decembrie, când noul coronavirus afecta regiunea Wuhan din China, 18 milioane de dolari investiție Series A de la FirstMark Capital. Ezra construia o metodologie de testare timpurie a cancerului.

Startup-ul a fost fondat la New York de Emi Gal, fost fondator al Brainient, și Diego Cantor. Cu ajutorul inteligenței artificiale, Ezra îmbunătățea rezultatele oferite de scannerele RMN actuale. Softul recunoaște diferite modele antrenate pe mii de imagini ale scannerelor RMN și le face mai rapide.

O scanare prin Ezra costă în Statele Unite 1.950 de dolari și durează o oră, spre deosebire de testele actuale, care în America pot ajunge și la 10.000 de dolari și pacientul trebuie să stea în spațiul claustrant al RMN-ului. După testare, procesul e în aplicația Ezra, care coordonează tot procesul. Astfel, doctorii pot identifica mai rapid cancerul.

Conform Forbes, Emi Gal plănuia să folosească investiția pentru a construi noi programe de inteligență artificială. Dar apoi a venit pandemia de Covid-19. Afacerea lui Gal înghețase brusc pentru că tot sistemul medical era concentrat pe testare Covid-19. După o creștere a numărului de utilizatori cu 30% pe lună, Ezra se blocase.

Așa că Ezra a pivotat, iar pe 1 iunie a lansat un produs care identifică leziuni pe plămâni care pot fi semne ale impactului Covid-19. Serviciul se numește Covid 360, care este realizat alături de un test de anticorpi și ale scanări ale pacienților. „Covid 360 este o metodă de a ajuta oamenii și de a restarta motoarele Ezra", spune Emi Gal pentru Forbes.

Testele Ezra se bazează în continuare pe scanurile CT. Ezra permite programarea la centrele de imagistică din Statele Unite pentru 390 de dolari. „Vrem să ajutăm oamenii mai mult decât să creăm o nouă linie de business", mai spune Emi Gal. Planul e să folosească această strategie pentru a crește brandul Ezra și să atragă clienți care vor comanda ulterior teste pentru cancer, linia de business principală pentru Ezra.

Gal menționează că este în discuții cu firmele de asigurări pentru a acoperi testările Ezra. Știm că în Statele Unite serviciile medicale neasigurate sunt foarte scumpe. „Vedem interesul asiguratorilor pentru că e o presiune pe ei pentru a acoperi costurile tratamentului pentru cancer. Tratarea timpurie e mult mai eficientă din toate punctele de vedere", a mai spus Emi Gal.