Goodlegal a fost lansat în noiembrie 2022 și voia să automatizeze crearea de documente legale de către startup-uri. Într-un email transmis membrilor, Vasile Țiple, CEO al Goodlegal, anunță închiderea platformei.

“Platforma Goodlegal se va închide de pe 21 decembrie 2023. Mulțumim partenerilor, utilizatorilor și prietenilor pentru suport și pentru că au fost parte din comunitatea Goodlegal. Deși povestea se încheie, sper că principiile pe baza cărora am construit platforma să rămână cu voi”, a scris Vasile Țiple în mesajul pentru useri.

Goodlegal a fost o platformă care facilitează conformitatea legală pentru companii, având ca scop simplificarea juridicului, oferind persoanelor fizice și companiilor o platformă de infrastructură juridică prin care să poată colabora cu partenerii lor contractuali.

Goodlegal a primit o investiție pre-seed de 1,2 milioane de euro de la primii investitori ai UiPath, Earlybird Digital East Fund (care au condus runda de finanțare), Credo Ventures și Daniel Dines, dar și de la cel mai recent fond de investiții în tehnologie, Underline Ventures.

Platforma oferea diverse funcționalități, de la generarea de documente, inclusiv asamblarea lor prin drag-and-drop, până la documente juridice standard, editor și analiză de text juridic, semnătură electronică, funcționalități de automatizare și integrări, prin care orice companie putea obține o conformitate legală solidă și cadrul juridic operațional în cel mai scurt timp**.**

Echipa fondatoare era formată din Vasile Țiple, fostul director juridic de la UiPath, Alexandru Căciulescu, CTO, Alexandru Tătăran (transformare digitală) și Ioana Teleanu (UX cu experiență în UiPath și ING Bank).

Goodlegal a început ca un produs gratuit, vrând treptat să treacă pe un model clasic de abonament software - SaaS.