OncoChain a fost fondată în 2019 de doi specialiști în oncologie din Timișoara, Mădălin-Marius Margan și Roxana Margan, împreună cu o echipă de ingineri experimentați și consultanți în afaceri, devenind rapid una dintre cele mai de succes startup-uri med-tech din România.

Compania dezvoltă o platformă de date din domeniul oncologiei, colectate din practica clinică de zi cu zi, care are ca scop standardizarea, colectarea și agregare datelor anonimizate de la pacienții care suferă de cancer, creând astfel posibilitatea de a genera analize utile care pot sprijini deciziile de business și de a seta direcțiile de cercetare pentru companiile farmaceutice, și care ar aduce, totodată, o plus-valoare pentru furnizorii de servicii medicale.

act Botezatu Estrade Partners a asistat OncoChain în elaborarea și negocierea documentelor de investiție, precum și în finalizarea demersurilor corporative specifice din Olanda, unde este încorporată OncoChain.

“Ideea de a lansa o astfel de platformă a apărut în 2017-2018, când eram în ultimii ani de rezidențiat și întâlneam adesea cazuri de femei cu probleme oncologice, mai ales cu cancer ginecologic. Ne-am dat seama că se pierdeau foarte multe date importante pentru cercetare pentru că nu exista un mecanism funcțional de colectare și centralizare a acestora. Ne-am gândit atunci să cream noi un produs care să adune și să structureze aceste informații pentru a ajuta medicii, organizațiile din domeniul cercetării, dar, mai ales, pacienții. Finanțarea pe care o targetăm pe SeedBlink ne va ajuta să ne extindem echipa de dezvoltare software și pe cea de business development în urmatoarele 18 luni astfel încât să ne atingem obiectivele pentru 2021-2022”, afirmă Mădălin Margan, co-fondator și CEO al Oncochain.

Pe lângă această investiție, de la lansare și până acum Oncochain a primit investiții de aproximativ 80.000 de euro: investiția co-fondatorilor, fonduri europene, granturi de la companii și un business angel.

Firma de avocatură are o experiență vastă cu privire la asistarea startup-urile în a-și defini în mod clar, încă de la început, forma juridică și de reglementare, facilitând și eficientizând astfel proiectele de investiții și finanțare. Echipa de avocați a fost coordonată de Ștefan Botezatu (Managing Partner), avocat cu o experiență profesională de peste 21 de ani și Andrei Hâncu, avocat tech, specializat în chestiuni legate de investiții.

act Botezatu Estrade Partners este biroul din România al act legal, o alianță puternică cu 400 de avocați în 10 birouri situate în cele mai importante piețe din Europa continentală.