HP a anunțat extinderea internațională a serviciului HP+, dar și a celui HP Instant Ink. Astfel, România face parte dintre cele 35 de țări în care s-a extins serviciul. Practic, clienții pot avea un abonament ce pornește de la 5 lei pe lună și care le asigură schimbarea constantă a cartușelor în funcție de câte foi printează.

Conform reprezentanților, nu contează ce printezi, fie că e vorba de fotografii, foi color, scrisori sau contracte alb-negru. Imprimantele HP legate la aceste servicii anunță în mod automat când e nevoie de realimentare și primești cartușe noi prin curier.

Cum arată piața de imprimare

La evenimentul online organizat de HP, Mario Boro, Print Category Manager la HP România, a discutat și despre trendurile apărute pe piață în pandemie.

Astfel, la nivel global vânzarea de imprimante a crescut cu 7% din februarie 2020, iar pentru HP procentul a ajuns la 12%. De asemenea, a crescut cu 72% numărul de utilizatori activi ai HP Smart App, serviciul care le permite clienților să scaneze foi, să controleze imprimantele de la distanță și să își managerieze contul. În țările unde abonamentele HP Instant Ink exista înainte de astăzi, creșterea a fost de 60%.

Aceasta a venit pe fondul pandemiei și din faptul că oamenii s-au mutat de la birou în work from home. Abonamentele HP asigură flexibilitate, astfel încât să plătești pentru cât printezi și să poți să-ți monitorizezi mai bine consumul de cartușe și foi.

Alte date interesante prezentate de Mario Boro au fost creșterea serviciilor pe abonament în general în lume. Pentru că nu am mai făcut lucrurile ca înainte de pandemie, abonamentele de orice fel au crescut cu 200%.

67% din angajați apreciază lucrul hibrid, iar 73% consideră că sustenabilitatea e importantă.

Ce aduce HP+?

HP+ este o nouă ofertă a producătorului de imprimante care dorește să ofere mai multă flexibilitate clienților. Astfel, HP+ transformă imprimanta HP într-una inteligentă care printează oricând ai nevofie, dar știe să și comande cartușe de cerneală dacă acestea se termină.

HP+ vine cu Instant Ink, un abonament de realimentare cu cartușe care promite să economisească 70% din costul cu cerneala. În plus , HP+ oferă acces la aplicația smart.

Serviciile HP+ au reziliență Cloud pentru că detectează automat rețelele și rezolvă problemele de conexiune. De asemenea, au integrate Smart Security pentru protejarea imprimantelor de atacurile malware și poți să printezi de oriunde prin intermediul aplicației mobile. Private Pickup e posibilitatea de a printa acum, dar să iei mai târziu hârtiile din imprimantă, pentru o mai bună eficiență, dar și intimitate, iar Smart Dashbord îți permite să monitorizezi statusul imprimantei sau imprimantelor dintr-un singur loc.

De asemenea, utilizatorii mai au 2 ani garanție, 6 luni de testare gratuită pentru Instant Ink și 24 de luni de opțiuni avansate HP Smart App.

Cu această aplicație, poți scana mai multe articole, iar funcția de detectare automată a marginilor salvează scanul în pagini individuale. De asemenea, scanarea cărților activează funcția de autocorectare și autoheal, adică eliminarea urmelor de găuri de la capsator.

Instant Ink, abonament de reîncărcare a imprimantei

Cu Instant Ink imprimanta comandă automat cartușe când sunt pe terminate și are 9 milioane de clienți la nivel mondial.

Abonamentele din România încep de la 5 lei pe lună pentru 15 pagini printate, dar mai departe există abonamente de 15 lei pentru 50 de pagini pe lună, 25 de lei pentru 100 de pagini, 59 de lei pentru 300 de pagini și 123 de lei pentru 700 de pagini printate pe lună.

Utilizatorii care nu utilizează hârtie într-o lună pot reporta numărul de pagini pentru luna următoare, în limita a 3 luni. Iar serviciile Instant Ink sunt destinate imprimantelor cu cartușe clasice de cerneală, nu celor care se pot reîncărca, așa-numitele CIS-uri.