Proiectul face parte din platforma de parteneriate Visa Innovation Program, susținută de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante fonduri de capital de risc pentru companiile aflate la început de drum din Europa de Sud-Est.

Visa Innovation Program este o platformă de parteneriate care ajută startup-urile din domeniul fintech să se dezvolte mai rapid, oferindu-le acces la infrastructura tehnologică Visa și la rețeaua sa globală de parteneri și clienți. În același timp, platforma implică diverși actori din industria fintech, precum investitori, consilieri, mentori și experți în domeniu, cu scopul de a accelera evoluția companiilor către proiecte pilot și acorduri comerciale.

PrimeDash este un startup fintech din România, cu o creștere rapidă, participant la Visa Innovation Program Cohort 4, susținut de Eleven Ventures. Acesta valorifică tehnologiile AI și ML pentru a facilita luarea de decizii financiare în timp real pentru IMM-uri și, prin automatizare, pentru a le permite acestora să primească produse de credit personalizate din partea instituțiilor financiare.

Pentru tbi bank, acest proiect pilot reprezintă o oportunitate de a îmbunătăți procesul existent de scoring al creditelor pentru IMM-uri prin automatizare și de a facilita dezvoltarea de produse de creditare personalizate pentru IMM-uri prin generarea de noi contacte.

Proiectul pilot dintre tbi bank și Prime Dash, care s-a desfășurat în mai puțin de două luni de la prezentarea inițială până la semnarea contractului, demonstrează faptul că băncile pot beneficia de inovația fintech, pot testa și învăța din aceste experimente într-un mod foarte rapid, ceea ce le-ar putea ajuta să își deservească mai bine clienții.

Scopul final al proiectului-pilot este ca tbi bank să reducă timpul alocat evaluării și monitorizării riscului financiar prin automatizare și să servească mai bine clienții săi IMM-uri cu oferte de credit special dezvoltate pe baza profilului individual al acestora.