Proportunity este un startup care oferă împrumuturi pentru zona imobiliară. Startup-ul se folosește de tehnologie pentru a da cele mai bune împrumuturi, iar de-a lungul timpului au cumpărat chiar și o bancp din Marea Britanie.

Proportunity oferă împrumuturi în Marea Britanie și are în momentul de față 1,5 milioane de lire sterline venituri recurente anual, peste 100 de milioane de lire sterline finanțate pentru ca utilizatorii să devină proprietari și 200% creștere de utilizatori noi de la an la an.

Pentru 2022 startup-ul se așteaptă la 300% creștere în clienți și niciun împrumut neperformant.

Un material amplu cu povestea celor doi fondatori de la Proportunity puteți găsi aici pe start-up.ro.

Cum se va dezvolta Proportunity?

În momentul de față startup-ul fondat de Vadim Toader și Ștefan Boronea vrea să mai adauge câteva facilități produsului.

Practic, vor să lanseze un produs care să aibă un avans de 0%, spre deosebire de produsul standard cu avans 5%. De asemenea, vor să mai dezvolte o facilitate numită „Rent to Buy„, prin care clienții pot să se mute direct într-o locuință, să o închirieze și abia când sunt pregătiți să o cumpere.

În ultimul trimestru din 2021 Proportunity a primit 135 de milioane de euro într-o finanțare de tip „debt financing”, practic un împrumut din partea investitorilor care va fi plătit la o dată stabilită de comun acord, cu interesul ca startup-ul să crească până atunci.

Runda actuală, care este disponibilă și pe platforma de investiții SeedBlink, este de 7 milioane de euro și va fi condusă de Kibo Ventures și Venture Friends Valuation.