Archbee e un startup fondat în 2019 de Dragoș Bulugean și conectează developerii cu echipe de produs non-tehnice din companii. Funcționează practic ca un Slack pentru conexiunile dintre programatori și echipele de produs, ca să urmărești proiectele mai bine.

Despre Archbee am scris prima oară în 2019 pe start-up.ro, chiar în anul în care au lansat produsul pe piață.

Practic, documentația, așa cum este numită această parte în zona de tehnologie, e de multe ori lăsată neorganizată pe măsură ce startup-urile sau companiile vor să lanseze mai rapid. Cu toate acestea, documentația organizată bine a arătat în timp că permite rezolvarea mai rapidă a proiectelor.

Archbee a fost construit de programatori pentru programatori și le permite să-și eficientizeze munca și documentația.

Dragoș Bulugean, fondatori și CEO al Archbee a declarat că „Business-urile se grăbesc să lanseze produse cât mai rapid și să fie primii pe piață. O parte importantă din acest proces este catalogul sau indexul, adică acel ghid de cum să faci lucrurile. De multe ori, această sarcină e neglijată, iar Archbee le permite să o facă mult mai ușor”.

Dragoș menționează că Archbee nu e doar un manual de produs, dar un loc unde tot knowledge-ul este adunat la un loc și poate avea impact asupra metricilor comerciale.

Finanțarea de 1 milion de dolari le va permite celor de la Archbee să continue dezvoltarea produsului. La 24 de luni de când s-au lansat pe piață, Archbee are peste 100 de clienți, inclusiv companii finanțate de investitori mari, așa cum ar fi ChartHop (Andreessen Horowitz) sau Epsagon (Lightspeed Venture Partners). Veniturile au crescut cu 20% de la loună la lună.

„Archbee e o platformă care mută atenția developerilor de la munca în sincron la cea asincron. Le permite să petreacă mai mult timp în muncă profundă și să rezolve probleme mult mai provocatoare. E apreciat de programatori, dar și de echipele de marketing și vânzări. Credem în Dragoș și echipa lor și viziunea de a construi cea mai bună unealtă de comunicare pentru echipele de inginerie”, spune și Maciej Malysz, Partener la Inovo Venture Partners.