CBN AgroTech, un startup românesc, vine cu o soluție pentru fermieri odată ce și-au dus marfa în depozite. CBN AgroTech este un startup activ în industria de depozitare cerealieră, iar planul echipei de fondatori este ca în scurt timp să vină cu soluții și post-depozitare, adică să acopere întreg supply chain-ul.

Votul pentru CBN Agro.Tech se poate oferi în acest formular.

Thrive Europe Challenge e o competiție care dorește să aducă în fața publicului și invfestitorilor soluții care pot rezolva problemele Europei când vine vorba de dezvltarea industriei agricole și alimentare. Competiția selectează cele mai bune startup-uri și se bazează pe strategia „De la Fermă-n Farufire” a Comisiei Europene, dar și cu European Green Deal, inițiativa ce vrea să facă din continetul nostru unul neutru din punct de vedere al emisiilor periculoase până în 2050.

”CBN AgroTech ajută fermierii să depoziteze în siguranță, să nu aibă pierderi de calitate sau de cantitate, astfel încât să păstreze marfa pentru 6-12 luni și să o vândă atunci când prețul este mai mare. În medie, își pot maximiza veniturile, raportat la cifra de afaceri pe tot anul, cu aproximativ 10-12%”, spune Cezar Nourescu, cofondator și CEO al CBN AgroTech.

”Am dezvoltat pe baza datelor un algoritm de automatizare a ventilației pentru a conserva produsele agricole în spațiile de stocare. Practic, fermierii pot lăsa silozurile pe pilot automat, direct de pe telefonul mobil, funcționalitate deja testată și utilizată, cu rezultate concrete, în ultimii 2 ani”, spune Cezar.

Un material pe larg cu CBN Agro.Tech puteți vedea aici, pe start-up.ro.

Finaliștii Thrive Europe Challenge

  • Gardin - dezvoltă senzori optici și o soluție de analytics pentru măsurarea eficienței culturilor.
  • Lupinta - produce o proteină pe bază de plante cu ajutorul boabelor de lupin pentru a crea alternative la carne.
  • Spherag - oferă soluții de Internet of Things alimentate solar și oferă cloud management pentru ferme, alături de o cohortă de senzori.
  • Agxeed.com - autonomy as a system. Platformă autonomă de planificare și modele de date.
  • CBN Agro.tech - „Ajută la maximizarea culturilor post-cultivare și la menținerea calității în lanțul de aprovizionare”
  • Agro Sustain - one stop shop pentru protecția biologică a plantelor. Ajută la reducerea consumului iresponsabil de alimente.
  • Carbon Harversters - ajută companiile din industria lactatelor să-și atingă obiectivele de protecție a mediului.
  • Greeneye Technology - utilizează inteligența artificială pentru eliminarea bolilor de pe culturi.
  • Eniferbio - oferă un viitor mai sustenabil pentru pescării prin producerea unor alternative mai sustenabile la soia, principala hrană pentru pești astăzi.
  • Micron Agritech - au dezvoltat un kit pentru fermieri care pot trata mai rapid animalele bolnave.
Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.