”Sunt bucuros să spun că, în ultimele 6 luni de la investiția inițială Pre-Seed, Licenseware a reușit să accelereze la nivelul potrivit pentru a ridica încă o rundă. Acesta a fost rezultatul efortului extraordinar al echipei noastre, împreună cu validarea puternică a pieței”, a declarat Alex Cojocaru, cofondator și CEO al Licenseware, un startup ce pune la dispoziția companiilor un ecosistem de aplicații de gestionare a licențelor.

La mijlocul lunii mai, echipa Licenseware anunța faptul că au primit o primă rundă de investiții în valoare de 120.000 euro.

"Runda inițială de Pre-Seed ne-a oferit suficient suport pentru a ajunge la următoarea etapă a evoluției noastre. Acum este timpul să trecem la un nivel superior. Această investiție (Seed) ne va accelera și mai mult rata de creștere și ne va permite să ne extindem mai eficient în alte piețe, cum ar fi SUA și Australia."

Licenseware este primul ecosistem deschis de aplicații pentru managementul licențelor software. Licenseware ajută companiile să reducă costurile, riscurile și complexitatea asociate cu utilizarea software-ului pentru corporatii. Soluțiile startup-ului facilitează luarea de decizii rapide și informate și permit organizațiilor să controleze modul în care cumpără și utilizează software-ul.

De la lansarea sa în 2020, Licenseware a semnat primii săi clienți, absolvind acceleratoarele How To Web şi StepFWD, și a primit nominalizări pentru inovarea pieței de management al activelor IT.

“Licenseware e născut din pasiune, pentru programare, pentru tehnologie, pentru IT asset management și pentru dezvoltarea de produse pe care oamenii se bucură să le folosească. E uimitor să vedem validarea primită de la clienți și parteneri. Licenseware e mai mult decât o tehnologie, e o schimbare de paradigmă, și runda aceasta ne va permite să împingem și mai departe noțiunea de ce poate însemna IT Asset management pentru companii”, a declarat Ciprian Grigore, CTO și cofondator Licenseware.

"Investiția inițială ne-a oferit resursele necesare pentru a extinde dezvoltarea și a executa strategia de intrare pe piață. Acest exercitiu ne-a adus feedback și validare foarte bună, ceea ce ne face și mai siguri că viziunea se potrivește nevoilor pieței iar strategia noastră de a ajunge la aceasta este solidă. Această nouă rundă ne permite să accelerăm în mod semnificativ dezvoltarea și livrarea soluțiilor pe care noi și comunitatea specialiștilor în gestionarea activelor IT credem, în mod colectiv, a fi viitorul managementului licențelor software", a spus Chris Allen, CSO și cofondator Licenseware.

De la lansarea oficială a platformei Licenseware în mai 2021, compania a continuat să-și extindă oferta și a creat în mod activ parteneriate strategice pentru a pentru a deveni platforma all-in-one pentru gestionarea licențelor software. Echipa Licenseware a crescut continuu, accelerând dezvoltarea produselor și adoptarea produselor în piață.

Până acum, Licenseware s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații pentru administrarea licențelor software Oracle. Din ianuarie 2022, compania va lansa aplicații care vin să sprijine nevoile dinamice de licențiere ale utilizatorilor Microsoft.

Planurile de dezvoltare Licenseware includ și aplicații bazate pe AI care vor ajuta companiile să analizeze contractele de licențe software și să gestioneze licențierea bazată pe blockchain.