“Investitorii cred în echipa noastră, în viziunea și modelul de business și vor susține viitorul Licenseware. Suntem încântați să-i avem alături de noi pentru următoarele etape ale călătoriei,” a spus Alex Cojocaru, Co-Founder și CEO Licenseware.

“Pentru mai mult de un an ne-am asigurat singuri finanțarea. Această primă rundă va accelera ritmul de creștere necesar pentru a ne atinge obiectivul de a dezvolta primul License Management App Ecosystem.”

Licenseware dezvoltă un ecosistem de aplicații pentru management licențelor software. Soluția dezvoltată de startup-ul românesc ajută companiile să-și reducă cheltuielile și să transforme riscul asociat cu utilizare software-ului enterprise in oportunitati de crestere. Soluția facilitează luarea deciziilor rapide și informate, și permite organizațiilor să țină sub control modul în care cumpara și folosesc software.

De la lansarea din 2020, echipa Licenseware a semnat primul contract cu un client mare și a absolvit acceleratoarele How To Web şi StepFWD.

“Licenseware redefinește aplicațiile de gestionare a licențelor software, bazate pe o platformă gândită pentru integrare și colaborare. Tehnologia de ITAM (IT Asset Management) a viitorului este un ecosistem deschis, nu un monolit izolat. Este construit din munca a mii de experți care își transformă cunoștințele în algoritmi și structuri de date”, a spus Ciprian Grigore, CTO și Co-Founder Licenseware.

De la lansarea prototipului la începutul anului 2020, Licenseware și-a extins oferta într-o platformă all-in-one care automatizează administrarea licențelor software, totodată oferind suficientă granularitate pentru cerințele specifice fiecărui utilizator și producător de software. Licenseware își extinde acum echipa pentru a accelera dezvoltarea produsului și creșterea market share-ului.

Până în acest moment, echipa Licenseware s-a concentrat pe dezvoltarea de aplicații care susțin utilizatorii de software Oracle, urmând să lanseze și aplicații pentru managementul licențelor de la cei mai mari producători de software ca Microsoft, SAP și IBM în viitorul apropiat.