Swisspod a fost selectat pentru a participa la Green Awards din cadrul Greentech Festival, un eveniment dedicat tehnologiilor care pot salva planeta de la colaps.

Swisspod a fost în primele trei alături de startup-ul libanez Live Love Recycle și de City to Sea. Live Love Recycle e o aplicație unde orice cetățean al Libanului poate să cheme, ca pe Uber, pe cineva care să vină să colecteze deșeurile reciclabile. Un biciclist va veni la ușa omului și va lua deșeurile care pot fi reciclabile.

City to Sea e o organizație din Marea Britanie care vrea să oprească poluarea cu plastic. Ei fac campanii și colectări de deșeuri de pe plajă pentru a reduce poluarea cu plastic și pentru ca acesta să nu mai ajungă în oceane.

Denis Tudor a declarat la Greentech Festival că „Avem o soluție verde, iar scopul Swisspod este să creeze cel mai eficient și sustenabil mod de transport. Viteza ucide planeta, e timpul să ne concentrăm pe eficiență”.

Hyperloop este o soluție de transport bazată pe capsule care ating viteze supersonice (1.200 km/h), cu emisii reduse de CO2 și consum de energie mult mai mic faţă de cele patru metode de transport tradiţional, respectiv naval, rutier, feroviar şi aerian.

În 2016, 2017 și 2018, Swisspod a câștigat locul întâi în cadrul competiției lansate de Elon Musk, fondatorul SpaceX, pentru dezvoltarea tehnologiei Hyperloop. Denis Tudor și echipa lui s-au întâlnit de mai multe ori cu Elon Musk și cu cei de la SpaceX pentru a testa capsula Swisspod.

De curând, un fond clujean a investit în Swisspod Technologies. Poți citi detalii în acest articol de pe start-up.ro.