Runda este una dintre cele mai mari investiții sindicalizate realizate de un grup de angels din România (aceștia participând cu 500.000 euro), a fost asistată de casa de avocatură Eversheds Sutherland.

Tokinomo este o platformă de customer engagement (creștere a vânzărilor la raft în magazine și hypermarketuri prin interacțiunea cu cumpărătorii), care constă într-o serie de roboți plasați pe rafturile magazinelor și o platformă web care permite managementul acestora și generarea de rapoarte și analize în timp real. Rezultatele tehnologiei Tokinomo sunt spectaculoase, compania generând o medie de 200% creștere în vânzări, conform datelor obținute de la branduri și retaileri.

Early Game Ventures a investit și în platforma prin care se poate rezolva problema chiriașilor și proprietarilor. Vezi aici detalii.

Practic, Tokinomo poate să dezvolte roboței fizici prin care, de exemplu, sticlele să iasă de la raft, să vorbească atunci când clienții trec pe lângă un produs și să genereze ulterior rapoarte.

“Tokinomo construiește o platformă robotică de customer engagement care colectează date direct de la raft și, în același timp, generează rezultate imediate în vânzări. Beneficiile sunt atât imediate cât și pe termen lung”, a declarat Dan Călugareanu, Partener EGV. “Tehnologia livrează rezultate, modelul de business este scalabil, echipa este dedicată și entuziastă. Avem toate motivele să credem că Tokinomo va acoperi în doar un an toate continentele”.

Un dialog cu Cristian Munteanu de la Early Game Venutres în care vorbește despre cum se uită un investitor la startup-uri poți vedea aici.

“Am fost plăcut surprinși de interesul de care s-a bucurat compania noastră printre investitori”, a declarat Ionuț Vlad, fondator și CEO al Tokinomo. “În cele din urmă am obținut mai mulți bani din piață decât ne-am propus, însă calitatea celor dornici să investească în Tokinomo ne-au făcut să spunem da din toată inima. Acum ne uităm spre viitor, dorim să accelerăm creșterea, să intrăm pe cât mai multe piețe și să dezvoltăm tehnologia astfel încât să devenim infrastructura de customer engagement numărul unu pe piața globală.”

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.