Investiția a fost condusă de cunoscuții antreprenori Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu prin fondul de investiții V7 Capital, la finanțare participând și Paul Murariu (consultant în dezvoltarea afacerilor) și Ioana Marcu (executive coach).

Companiile pot publica pe Confidas restanțele de plată pe care le au de la clienți, iar când o restanță de plată este înregistrată, Confidas alertează ceilalți membri ai platformei pentru a-i ajuta să evite colaborarea cu firmele rău-platnice.

Membrii comunității Confidas pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informaţiile financiare şi juridice ale tuturor firmelor active din România, primesc alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienţilor şi îşi pot înregistra clienţii rău-platnici pentru a-i determina pe aceştia să plătească. Fiecare companie şi restanță de plată sunt verificate pentru a asigura corectitudinea informațiilor. Confidas este singura platformă care colectează date legate de facturile neplătite direct de la micii antreprenori și a stârnit interesul mai multor companii mari, printre care și o bancă.

În prezent, platforma Confidas se află în beta public și numără câteva sute de membri, iar compania plănuiește să ajungă la 17.000 de utilizatori în următoarele 6 luni, majoritatea fiind firme mici și mijlocii.

Platforma Confidas a fost fondată de Eduard Burghelia, un tânăr de 21 de ani, student la The Entrepreneurship Academy din București. Ideea platformei Confidas a apărut în urmă cu doi ani, atunci când Eduard ajunsese aproape de pragul falimentului din cauza clienților care refuzau să plătească pentru serviciile de curierat ale companiei sale de la acea vreme.

„Confidas a dovedit că are potențial enorm de scalare și că rezolvă o problemă reală, aceea a facturilor neîncasate. Am investit pentru a accelera creșterea firmei“, a declarat Iulian Cîrciumaru, managing partner al V7 Capital.

„Misiunea noastră este să facem mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii corecți. Plănuim ca în următoarele luni să atragem o nouă rundă de investiții în valoare de peste 150.000 de euro“, a afirmat Eduard Burghelia, fondatorul Confidas.

Companiile care se înregistrează pe platformă până pe 23 decembrie beneficiază de un cont gratuit timp de 3 luni. Platforma Confidas va fi lansată oficial la începutul anului 2019, imediat după terminarea fazei de beta public.