În cadrul EIT Health Summit, au fost premiate cele mai bune startup-urile de health, primii 9 finaliști regionali primind finanțare non-dilutive (fără emisiune de acțiuni) în valoare de 35.000 de euro. Programul dezvoltă planul de afaceri al companiilor, abilitățile de negociere și prezentare și oferă acces la rețeaua de investitori internaționali EIT Health Investors Network.

Startup-ul câștigător la categoria Biotech este SyNoesis, cu un nou tratament terapeutic patentat pentru boala Parkinson.

Sleepiz este cel mai bun startup de Digital Health. Acesta dezvoltă un dispozitiv wireless care măsoară semnele vitale fără a atinge pacientul, ceea ce permite diagnosticarea fără contact a apneei de somn - afecțiune manifestată prin întreruperea respiraţiei în timpul somnului.

Cel mai bun startup medtech a fost numit Aenitis, cu un dispozitiv brevetat pentru sortarea continuă, fără contact și fără presiune a celulelor în suspensie - o soluție la sortarea, spălarea și separarea celulelor din sânge, țesuturi și procesarea celulelor.

Soluțiile și celorlalte 6 startup-uri finaliste le găsiți aici. Premiul publicului a mers la Gedea Biotech AB, care dezvoltă un tratament sigur și fără antibiotic pentru tratarea infecțiilor vaginale.