“La Vatis Tech ne concentrăm pe a dezvolta algoritmii de recunoaștere pentru limbile europene precum franceză, italiană, germană, olandeză sau poloneză. Am început, bineînțeles, cu limba română și am demonstrat că soluția noastră are rezultate mai bune decât alte tehnologii consacrate. În testele efectuate până acum, acuratețea transcrierii oferită de competitorii noștri este de 84% pe cand cea a Vatis Tech a depășit 94%. Algoritmii de speech recognition dezvoltați de către noi, sunt specializați pe industrii și verticale, precum media, financiar, tehnologie sau domeniul medical,” a declarat Adrian Ispas, fondator și CEO al Vatis Tech.

Serviciul Vatis Tech este disponibil online și poate fi testat de oricine. Programatorii pot folosi API-ul pentru a integra tehnologia Vatis în produsele și serviciile lor, beneficiind de suport dedicat și profitând de prețuri avantajoase.

Ne bucurăm să susținem echipa Vatis în a deveni unul din liderii pieței Europene de recunoaștere vocală. Piața în care activează a ajuns la dimensiunea de 17 miliarde de Dollari și crește semnificativ de la an la an. Observăm ca tot mai mulți lideri din domeniul afacerilor urmăresc să iși folosească datele audio pentru imbunătățirea experienței clienților, educarea continuă a angajaților sau le integrează cu alte surse de date pentru a-și crește competitivitatea. Echipa Vatis Tech a identificat această oportunitate și oferă soluții care pot fi implementate in cloud sau “on premise” de către companii, care doresc sa obțină un avantaj competitiv prin tehnologie.” Declară Vlad Sarca, Partener în cadrul Sparking Capital.

“Mi-a plăcut de Adrian, Alexandru și Emanuel și cred că evoluează într-o piaţă generoasă dar care a lăsat mult loc de inovaţie. Cred că pot fi cei mai buni… noi, ca investitori, ne propunem să-i ajutăm. Vatis Tech este un proiect care ajută tehnologia să devină mai umană si mai locală, cu multiple aplicaţii utile, din care mă bucur că pot face parte.”Declara Mălin Ștefănescu, președinte TechAngels.

Sparking Capital este un fond de investiţii cu capital de risc care finanţează startup-uri in etape timpurii ale existenţei lor in industrii precum consumer internet, marketing-tech, fin-tech, supply-chain tech, property-tech, travel-tech, economie circulară.