VoxiKids, un startup fondat de AnaMaria Onică și Cristian Băița, a atras o investiție de 100.000 de euro de la angel investor-ul Ruxandra Muys-Stoian, cofondatoare a WIT Angels Club, din Silicon Valley.

Startup-ul inițial finanțat de Gapminder VC, Smart Impact Capital, Cleverage VC și alți investitori, a mai ridicat anul trecut o finanțare prin Seedblink, ajungând astfel la a treia rundă de investiție.

”Când te gândești la viitor te gândești la copii și implicit la sănătatea și educația lor. VoxiKids este un startup care pune împreună sănătatea și educația și oferă servicii care pot schimba fundamental în bine dezoltarea copiilor care au nevoie de terapie prin logopedie. Da, este adevărat că domeniul medical este unul dintre cele mai atractive pentru investiții, dar dincolo de business, VoxiKids este un startup cu o misiune vitală pentru copii și specialiștii în logopedie, la nivel global “, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder BV.

Compania este format de o echipă de antreprenori, ingineri IT cărora li s-au alăturat pe parcurs 4 logopezi ca și consultanți științifici. VoxiKids are în portofoliul său două produse dedicate de logopedie, VoxiClinic și VoxiKids App.

“Îmi doresc să susțin inițiative care fac lumea mai bună. Cred în importanța startup-urilor formate din echipe variate, care au femei în rândul fondatorilor. Cea mai importantă zonă de interes profesional pentru mine este health-tech, pentru că se află la intersecția studiilor mele medicale și a experienței acumulate de-a lungul ultimilor ani în transformarea digitală”, spune Ruxandra Muys-Stoian.

În 2021, VoxiKids a lansat clinica digitală VoxiClinic - o platformă online dedicată dezvoltării limbajului, care reunește specialiști în logopedie, părinți și copii. Este un produs de telemedicină unic pe piața din România și din Europa, care pune la dispoziția logopezilor și terapeuților tot ce au nevoie pentru a-și susține sesiunile de terapie atât în cabinet, cât și în mediul online.

VoxiClinic, o platformă prin care poți susține sau participa cu ușurință în sesiuni de logopedie online, a fost lansata pe 14 ianuarie 2021, iar în prezent este folosita în peste 50 de cabinete private. Numai în 2021 s-au ținut peste 5.000 de ședințe de terapie online prin intermediul VoxiClinic.

Platforma, oferă conținut specializat, posibilitatea de creare a propriilor exerciții digitale, gestionarea pacienților, întocmirea fișelor pentru pacienți și a statisticilor legate de evoluția pacienților, precum și un modul pentru programări.

Soluția SaaS este completată de o aplicație mobilă standalone – VoxiKids App, care poate fi folosită de către copii pentru a exersa de acasă.

Planurile VoxiKids pentru acest an includ extinderea rețelei de cabinete private, integrarea unor soluții de inteligență artificială și acces pentru părinți la conținut educațional. Finanțarea va fi folosită pentru creșterea vânzărilor, comunicării și a marketingului.

La nivel internațional există mai mult de 34 de milioane de copii care au nevoie de terapie logopedică însă nici un produs care să ofere o soluție completă precum VoxiKids Clinic. La nivelul lui 2020, în România, 500.000 de copii aveau nevoie de acces la terapia limbajului și existau aproximativ 4.000 de logopezi.